Команда ветеранів волейболу КПІ ім. Ігоря Сікорського, яка вже вигравала перехідний Кубок України з волейболу серед ветеранів у номінації 75+ у 2015 і 2016 роках, виявилася найсильнішою і в цьому році, здобувши перемогу на фінальних змаганнях Кубка України 2017. Отже, вперше в Україні наш університет став триразовим володарем перехідного Кубка Федерації волейболу України, і тому вже назавжди цей Кубок буде приписаний до музею спортивної слави КПІ ім. Ігоря Сікорського!

Вирішальні баталії фінальних змагань проходили наприкінці червня на відомій спортивній арені "Лазурний факел" на березі Чорного моря, у селищі Коблево Миколаївської області. Наша команда здобула перемогу над усіма найсильнішими командами фінальних змагань. Приємно було відчувати підтримку багатьох вболівальників з різних регіонів України, які в цей час відпочивали на наших чорноморських сліпуче білих пляжах. Вболівальники цікавилися навчанням у нашому університеті й охоче знайомилися з буклетами про КПІ ім. Ігоря Сікорського. Багато наших волейболістів-чемпіонів є  відомими також і в науковому світі своїми вагомими здобутками у сфері фундаментальної науки та їх практичним застосуванням у різних актуальних напрямках розвитку сучасної науки на багатьох наших факультетах. Зокрема, сучасні наукові досягнення спортивної динаміки допомагають підвищувати спортивну майстерність і здобувати золоті медалі за допомогою оптимальних тренувальних вправ, які для кожного конкретного виду спорту розробляються на підставі відповідних динамічних математично-комп'ютерних моделей.

Великою мірою нашим перемогам сприяє віра у спортивне довголіття наших професорів, доцентів та науковців різних факультетів, які кожного понеділка і четверга дисципліновано  приходять у волейбольний зал кувати наші перемоги. Серед найактивніших – М.З.Абдулін, І.І.Андрющенко, І.В.Бейко, О.В.Воловик, В.С.Герасимчук, Ю.М.Ковриго, В.М.Кузьменко, О.К.Маштепа, П.А.Мінєєв, А.І.Мочоний, А.О.Навацький, О.Ф.Оберемок, В.Д.Онищенко, Ю.М.Панчишин, М.А.Прокопчук, А.В.Пруський, Е.С.Станішевський, В.Л Шарубін, В.В.Шатохін, Ю.Ю.Ярличенко.

Успіхам нашої команди сприяє вагома допомога від університетської профспілкової організації та чудові умови для регулярних тренувань, створені в університетському спорткомплексі. Тож запрошуємо всіх охочих студентів та викладачів до спортивних залів нашого найкращого в Києві спортивного комплексу КПІ ім. Ігоря Сікорського.

І.В. Бейко, капітан команди, д.т.н., проф., академік АН ВШ України

Дата події