Одним із важливих напрямів навчальної, наукової та інноваційної діяльності студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського є їх участь в олімпіадах і конкурсах наукових студентських робіт. Київський політехнічний може пишатися досягненнями своїх вихованців не лише в галузі техніки, інженерії, хімії і комп'ютерних наук, але й в економічному напрямі.

Зокрема, на кафедрі економіки і підприємництва ФММ (завідувач – проф. П.В.Круш) створено творчу групу висококваліфікованих фахівців економічних наук, які готують студентів до всеукраїнських та міжнародних конкурсів, олімпіад і проектів. Підготовка проводиться за фаховими дисциплінами. Крім цього, завданням викладачів є виявлення та розвиток наукового потенціалу студентів, поглиблення інформаційної бази з економічних дисциплін та надання можливості перевірити і закріпити свої знання. Участь студентів є логічним підсумком в отриманні теоретичних знань і практичних навичок, шансом випробувати свої сили та вкотре довести, що студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського є кращими.

Важливим етапом підготовки студентів до всеукраїнських олімпіад є щорічне проведення внутрішньої олімпіади кафедри економіки і підприємництва "Пізнай себе в економіці". До участі запрошують усіх бажаючих як економічних, так і технічних спеціальностей. Цей захід дозволяє виявити найбільш обдарованих студентів, яких потім запрошують до участі у всеукраїнських олімпіадах.

Наведу найбільш вагомі досягнення студентів кафедри економіки і підприємництва в 2017 р.: третє місце студента 5-го курсу Костянтина Костюкова (УЕ-61м) у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з економіки підприємства на базі КНУ ім. Т.Шевченка; четверте і п'яте місця студентів 4-го курсу В.Крижні, І. Манько, (УЕ-31) у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Економіка підприємства" на базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.  За підсумками ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з науки "Регіональна економіка", що відбулася в КНЕУ ім. В.Гетьмана, Світлана Тимощук (УК-61) посіла ІІ місце в номінації "За обґрунтованість дослідження";  Олена Лісяйло (УЕ-61) – ІІ місце в номінації "За критичність мислення"; Олександр Солосіч (УК-61) – І місце в номінації "За сучасний підхід". Такі результати свідчать про високий потенціал студентів економічних спеціальностей КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Творча група кафедри економіки і підприємництва також готує студентів до участі в конкурсах наукових робіт. Наші студенти шостий рік поспіль беруть участь у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціальності "Економіка підприємства", який цього року пройшов на базі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

Диплома І ступеня удостоєна Юлія Лебедєва за дипломну роботу "Управління ефективністю збутової політики ТОВ "Новий друк" (керівник – д.е.н., проф. С.О.Тульчинська). Дипломом ІІ ступеня нагороджено Олександру Мельникову (УЕ-61м) за дипломну роботу "Економічне обґрунтування напрямів зростання прибутковості ПП "Леді Шуз" (керівник – к.е.н., доцент А.В. Гречко).

Крім цього, дипломна робота Ярослави Прокопенко "Управління виробничою діяльністю ДП "Антонов" (керівник – к.е.н., доцент А.В.Гречко) виборола перемогу в номінації "За детальний аналіз діяльності підприємства"; робота Катерини Прус "Управління прибутковістю ТОВ "УБК Будіндустрія" (керівник – д.е.н., проф. В.М.Марченко) перемогла в номінації "За значний ступінь наукової новизни"; робота Костянтина Костюкова (УЕ-61м) "Економічне обґрунтування напрямів підвищення ефективності постачання матеріальних ресурсів та їх розподілу за підрозділами підприємства" (керівник – к.е.н., доцент О.С.Хринюк) виборола перемогу в номінації "За детальний аналіз діяльності підприємства"; робота Юлії Гусак "Організація ефективного логістичного забезпечення на підприємствах України" (керівник – д.е.н., проф. В.М.Марченко) перемогла в номінації "За ґрунтовне теоретичне дослідження".

Свідченням високого професіоналізму викладачів кафедри економіки і підприємництва в роботі зі студентами є перемога на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук 2015/2016 н. р. за напрямом "Економіка та управління підприємствами", що відбувся в Київському національному економічному університеті ім. В.Гетьмана, Альони Цвіркун, яка посіла 2-ге місце (керівник – д.е.н., проф. В.М. Марченко). Вагомим досягненням у 2017 р. також стала перемога на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук 2015/2016 н. р., що був проведений у Житомирському державному технологічному університеті, Катерини Прус та Наталії Майстренко (УЕ-61м), які посіли 2-ге місце та отримали диплом ІІ ступеня (керівник – д.е.н., проф. В.М. Марченко).

Бажаємо студентам кафедри економіки і підприємництва подальших творчих і професійних успіхів, наснаги в навчанні та перемог, а колективу кафедри – талановитих, обдарованих та працьовитих студентів.

А.В.Гречко, к.е.н., доцент кафедри економіки і підприємництва

А. ЦвіркунО. МельниковаІ. МанькоН. МайстренкоВ. КрижняК. Костюков