Наприкінці жовтня 2016 в приміщенні Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації за участю фахівців Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" відбулася нарада щодо розгляду питання ресурсо- та енергоефективності в Солом'янському районі. Мета наради – скорочення споживання енергоносіїв об'єктами нерухомого майна всіх форм власності Солом'янського району міста Києва.

Розпочав нараду начальник управління ЖКГ Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації А.Ю.Сидорчук, окресливши актуальність для Солом'янської РДА питання підвищення рівня енергоефективності та раціонального використання енергетичних ресурсів. Він визначив мету наради, яка спрямована на співробітництво Солом'янської РДА з Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту у сферах ресурсо- і енергоефективності, енергозбереження та енергетичного менеджменту з метою скорочення споживання та підвищення енергоефективності використання енергоносіїв об'єктами нерухомого майна, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, та передані до сфери управління Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації.

Директор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту проф. С.П.Денисюк поінформував присутніх про досвід та наукові досягнення співробітників і студентів інституту у сфері енергозбереження та отримані практичні результати роботи щодо проведення енергоаудиту на восьми пілотних об'єктах у Солом'янському районі у 2015/2016 навчальному році.

Свої пропозиції щодо співпраці з Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" надали: по житловому господарству комунальної власності – головний інженер КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом'янського району м. Києва" І.О.Смаровоз; по промислових підприємствах – голова Ради директорів промислових та науково-дослідних підприємств Солом'янського району, голова правління ВАТ "Меридіан"  В.О.Проценко. Також в обговоренні питань порядку денного взяли участь представники закладів та установ соціальної сфери, управлінь освіти, культури та охорони здоров'я.

Результатом обговорення стало підписання угоди між Управлінням житлово-комунального господарства Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації та Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту щодо спільної реалізації енергоефективних проектів та сприяння підвищенню кваліфікації фахівців і набуття студентами практичних навичок з впровадження на розроблення заходів з енергозбереження на промислових об'єктах та об'єктах нерухомого майна всіх форм власності Солом'янського району. На сьогодні вже визначено близько 30 об'єктів, на яких буде проведено першочерговий енергетичний аудит.

Важливо, що в межах даної співпраці студенти під керівництвом викладачів кафедри електропостачання отримають можливість використовувати свої знання у сфері енергозбереження на реальних об'єктах під час виконання курсових робіт та дипломних проектів.

Юрій Веремійчук, старший викладач кафедри електропостачання

Дата події