Міжнародна математична конференція "Граничні теореми в теорії ймовірностей, теорії чисел та математичній статистиці"

З 10 по 12 жовтня кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей провела міжнародну конференцію "Граничні теореми в теорії ймовірностей, теорії чисел та математичній статистиці". Цей захід став продовженням серії конференцій, що впродовж останніх років проходять у Європі.

Учні Політехнічного ліцею КПІ ім. Ігоря Сікорського – у суперфіналі конкурсу "Intel-Техно Україна"

У наш час бути науковцем престижно і модно. Таку думку висловлюють ліцеїсти Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" – навчального закладу, який активізує і підтримує наукову діяльність своїх учнів, сприяє розвитку їхніх здібностей.

Підвищення енергоефективності: можливості університету – на службу району

Наприкінці жовтня 2016 в приміщенні Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації за участю фахівців Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" відбулася нарада щодо розгляду питання ресурсо- та енергоефективності в Солом'янському районі.

Цапар Віталій. Варити скло ефективно

Скло – одна з найпоширеніших та водночас найдивніших субстанцій. Вироби з нього не лише зачаровують погляд, а й стають у пригоді в господарській діяльності людини. Скло складно виготовити, водночас попит на нього невпинно зростає.

На засіданні Вченої ради: 07.11.2016

Першим питанням порядку денного було затвердження концепції інноваційної моделі підготовки магістрів в університеті та Положення про магістратуру. Доповідав перший проректор Ю.І.Якименко.

Після майдану. Інтерв'ю з Дмитром Булатовим

У День захисника України, 14 жовтня цього року, в церемонії вшанування пам'яті київських політехніків, які загинули на Майдані та в боях на Сході України, взяв участь і відомий громадський діяч, колишній міністр молоді і спорту України, ветеран АТО, випускник, а нині знову студент КПІ ім. Ігоря Сікорського – Дмитро Булатов.

Некрасов Михайло Макарович. До річниці з дня народження

Виповнилося 110 років з дня народження Михайла Макаровича Некрасова – відомого вченого в галузі фізики і техніки діелектриків та напівпровідників, доктора технічних наук, професора, засновника кафедри мікроелектроніки (у 1952 р.

Вітаємо колектив Центру культури і мистецтв

На урочистостях, які відбулися 9 листопада в Київському академічному театрі ляльок з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народних мистецтв, діяльність колективу Центру культури і мистецтв НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" була відзначена Подякою Київського міського голови.

Вилкове – місто на воді

Запитання до любителів кросвордів: яке місто навесні пахне полуницею, а восени – айвою? Куди у квітні пориваються гурмани, щоб поласувати щойно виловленими оселедцями? Яку дорогу ганять водії, долаючи 200 км шляху за 5 годин? Де мешканці замість велосипедів пересуваються на човнах?