Наприкінці травня 2016 р. з нагоди 80-річчя кафедри зварюваль­ного виробництва КПІ в НТУУ "КПІ" відбулася Міжнародна конференція "Інноваційні технології та інжиніринг у зварюванні "PolyWeld – 2016".

Учасників конференції привітав проректор з наукової роботи НТУУ "КПІ" академік НАН України М.Ю.Ільченко. Гостями конференції були заступник директора Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України академік НАН України І.В.Кривцун, декан ЗФ професор С.К.Фомічов, голова Товариства зварників України В.Г.Фартушний, директор Міжгалузевого учбово-атестаційного центру Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України П.П.Проценко, спеціалісти Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил України, представники компаній Fronius, Binzel, Плазер.

Метою конференції було обговорення проблем поєднання наукових та інженерних досягнень і знань з економічними та оборонними потребами промисловості України, а також удосконалення наукової підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі зварювального виробництва. Особлива увага в доповідях приділялася фізико-хімічним процесам при електродуговому зварюванні та міцності і ресурсу зварних з'єднань. У ході роботи конференції також розглянуто питання взаємодії з оборонно-промисловим комплексом, зокрема з Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки Збройних сил України.

Слід відзначити хорошу організаційну роботу оргкомітету конференції, особливо О.А.Сливінського, В.П.Бойко, В.Л. Коваленка. За результатами  конференції видано збірник доповідей.

В.В. Квасницький, завідувач кафедри, професор

Дата події