"Через кілька місяців захист диплома, випуск… А я вже сумую за своєю політехнікою", – так розпочав розповідь про себе Вадим Мазур, магістрант кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій, стипендіат ректора у цьому семестрі. І додав: "У Київській політехніці я не лише здобув кваліфікацію інженера-механіка, а й набув кращих своїх рис, з'явилися нові прагнення й інтереси".

Вадим – людина серйозна, до навчання та справ ставиться відповідально. За час навчання в магістратурі має середній бал 4,9. Цікавиться науковими дослідженнями з лазерної обробки матеріалів та металографічного аналізу. Має патент на пристрій для лазерної обробки отворів. Брав участь у міжнародній науковій конференції "Дослідження представників технічних наук – прогрес суспільства майбутнього", науково-практичній інтернет-конференції "Інновації в науці і технологіях", науково-технічних конференціях, присвячених дням науки. У колективі його поважають, обрали заступником старости групи.

Про себе хлопець говорить охоче: "По життю прагну мати справжнє здоров'я: як тілом, так і духом. Займаюся фізичними вправами, приділяю час навчанню. Цікавить нове та корисне. Не маю шкідливих звичок. У пріоритеті бажання, які несуть добро та радість – для мене, близьких та оточуючих. Маю певні амбіції, заради яких готовий наполегливо працювати та відстоювати свої позиції, але вони не пов'язані ні з досягненням фінансового багатства, ні з отриманням влади чи контролю над людьми. Якщо щось із цього матиму, то лише як побічні "бонуси", що  будуть розподілені між тими, кому дійсно необхідні".

У душі Вадим – романтик. Любить мріяти. Живе у злагоді з собою та оточуючими. "Намагаюся відповідати за слова діями, – продовжує свою розповідь. – Нічого не очікую та не вимагаю від людей і світу. Знаю чого хочу, визначився у бажаннях і намірах. Роблю те, що сприяє досягненню мети, не порушуючи права та волю інших людей. Звичайно, я не ідеальний, – я такий, який є".

Можливо, це і є головне в житті – знати, що і заради чого робити, не порушуючи навколишню гармонію. Хай втілюються гідні мрії.

Інф. ММІ