У столиці Литви м. Вільнюсі відбувся чемпіонат світу з боротьби на поясах "Алиш". Для участі приїхали майже 100 спортсменів із 22-х країн, у тому числі і збірна команда України.

Боротьба на поясах – це стародавній і популярний вид боротьби народів Азії. Він включає елементи інших відомих видів боротьби – такі, як підсічки, підніжки, посадки, зацепи, кидки через стегно, кидки через груди, розкрутки, тобто має багатий арсенал дій та прийомів.

Основні положення боротьби "Алиш" – кожний із супротивників виходить з поясом, який пов'язаний так, щоб він легко переміщувався по торсу. Спочатку спортсмени беруть захват, обмотуючи пояс супротивника навколо своїх рук. За командою "Алиш!" починається боротьба з використанням зазначених прийомів, що триває упродовж п’яти хвилин, поки один із спортсменів не виграє "чистим" кидком супротивника на лопатки або по балах.

У складі нашої команди виступав магістр механіко-машинобудівного інституту Андрій Нікітченко, який зробив вагомий внесок у загальнокомандну перемогу України на цьому спортивному форумі. Він став чемпіоном світу в абсолютній ваговій категорії та виборов III місце у ваговій категорії  +100 кг, з чим ми і вітаємо Андрія та його тренера – старшого викладача кафедри спортивного вдосконалення, майстра спорту СРСР з греко-римської боротьби Сергія Володимировича Саєнка.

Загалом спортсмени України посіли перше командне місце, виборовши 6 золотих, 2 срібні та 4 бронзові медалі.

Ю.В.Новицький, зав. кафедри спортивного вдосконалення