Ще з травня 2014 р. ініціативною групою співробітників і студентів факультету розпочато волонтерську діяльність на користь Збройних сил, задіяних у зоні проведення антитерористичної операції. Яскравим прикладом допомоги зварювального факультету військовим є наші роботи з удосконалення захисту бойової бронетехніки.

На звернення 2-го батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ про допомогу в розробці технології та виготовлення на некомерційній основі протикумулятивних  екранів відгукнулись всі небайдужі співробітники факультету. Вони зібрали необхідні добровільні грошові внески та придбали матеріали для першої дослідної партії екранів. Під керівництвом доцента В.А.Пахаренка було розроблено і виготовлено технологічну оснастку для складання та зварювання елементів екранів відповідно до наданої проектної документації. Високу активність і натхнення на всіх етапах роботи виявили студенти. Після занять вони під керівництвом співробітників виконували заготівельні і зварювальні роботи. Особливо треба відмітити роботу студентів Є.Білицького, Д.Олещука, О.Романиці, С.Таланцева, Б.Чміля, М.Єлисєєва, І.Баца, О.Стоянова, Є.Малахова, аспіранта А.Мінакова.

Досить швидко було виготовлено 22 екрани – перший повний комплект для встановлення на БТР-80. Наступним етапом цієї роботи стало транспортування виготовленого комплекту екранів до місця тимчасової дислокації військової частини в зоні проведення АТО. Цим займались співробітники факультету: доцент О.А.Сливінський, старший викладач С.М.Мінаков, аспірант С.О.Нестуля, інженер В.В.Моспан.

Військові з вдячністю прийняли комплект протикумулятивних  екранів та разом з нашими співробітниками встановили їх на корпус БТР. Досягнуто домовленості про виготовлення ще кількох комплектів екранів для військової частини.

Зварювальний факультет закликає громадськість НТУУ "КПІ" долучитись до благородної справи – допомоги ЗС України. Вашу фінансову допомогу можна переказати на картку Приватбанку № 5168 7553 7569 3039 на Сливінського Олексія Анатолійовича. Контактний телефон +38 067 145-00-24.

В.П. Бойко, заступник декана ЗФ