Студенти із В'єтнаму люблять футбол. Тож вони охоче відгукнулися на пропозицію зустрітися 12 липня на футбольному полі з учнями Бориспільської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6.

Перші враження перевершили всі сподівання. Школярі зустріли студентів з хлібом і сіллю, в національних костюмах – як годиться за українською традицією. Щирі вітальні слова українських дівчат створили доброзичливу, невимушену атмосферу. Зрозуміло було, що всі учасники зустрічі налаштувались не тільки пограти на футбольному полі та повболівати за улюблену команду, але й поспілкуватися.

Зустріч продовжили в кабінеті географії, де студенти знову відчули себе школярами. Директор, Віра Іванівна Мазура, привітала гостей, ознайомила з традиціями України, пов'язаними з хлібом, і розповіла про музичні та спортивні досягнення школярів. Вчитель фізкультури, Ігор Миколайович Гаман, представив шкільну команду футболістів та розповів про їх досягнення – перемоги не тільки у місті, але і на рівні області. Стало зрозумілим, що суперник на футбольному полі буде серйозний.

У свою чергу випускник НТУУ "КПІ" До Дик Хуен розповів про свою країну. Присутні подивились відео, скуштували національні страви В'єтнаму.

Дружня зустріч продовжилася художніми номерами. Із захопленням студенти послухали пісню "Моя Україна" у виконанні учениці 7-го класу Карини Пекалюк. Студент Лє Тхай Шон продемонстрував свій талант – зімітував гру на різних музичних інструментах, а Ван Дик Тай виконав пісню "Чорнобривці" українською мовою. Всі присутні із задоволенням підтримали виконавця.

На згадку про зустріч учасники обмінялися сувенірами і висловили бажання продовжити знайомство у новому навчальному році. Студенти подякували організаторам зустрічі: директору школи Вірі Іванівні Мазурі, її заступникам з навчально-виховної роботи Валентині Миколаївні Кузьменко та Оксані Миколаївні Пономарьовій і музичному керівнику Ользі Василівні Дзюбіній за гостинність та цікаве спілкування.

Зустріч була завершена футбольним матчем, який закінчився з рахунком 6:3 на користь господарів поля. Та результат студентів не засмутив, адже головним було знайомство українців з в'єтнамцями, з культурою двох країн, що стало ще одним місточком дружби до миру і злагоди у світі.

Раїса Куторій, куратор В’єтнамського земляцтва, викладач країнознавства