23–25 травня 2014 р. у місті Щавно-Здруй (Польща) пройшов семінар "Економічне співробітництво Польщі з Україною", організований Секцією вихованців КПІ.

На семінар завітала і делегація з НТУУ "КПІ" – проф. Василь Герасимчук (на фото зліва) та доц. Світлана Андрос. Був також присутній Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам Пхам Кієн Тхет, який прибув як випускник Київського політехнічного інституту.

Посол В'єтнаму у своєму слові згадав спільне з польськими колегами навчання в Києві і подякував Секції за її діяльність. Професор Василь Герасимчук виступив з лекцією про діяльність Київської політехніки. Особливу увагу він зосередив на роботі КПІ з іноземними студентами та співробітництві його з польськими технічними університетами.

Доповідь про економіку України представив Зигмунт Нікодем. Ґрунтуючись на даних Державної статистичної служби України, він зазначив, що валовий внутрішній продукт України в 2013 р. залишався на рівні попереднього року, промислова та будівельна продукції впали, а результати сільського господарства були краще. З доповіддю про польсько-українське економічне співробітництво виступив голова Секції вихованців КПІ Януш Фукса. На основі даних Міністерства економіки Польщі він поінформував, що торгові обороти між двома країнами минулого року знизилися, не зважаючи на зростання польського експорту в Україну. У польському експорті в подальшому переважали машини та хімічні продукти, а в імпорті – металургійні вироби та мінеральні продукти.

Після семінару відбувся XIII З'їзд вихованців Київської політехніки, на якому головував Павло Вехецький. Голова Секції представив звіт за 4 роки і вручив, разом з професором з КПІ, дипломи, підписані ректором НТУУ "КПІ" академіком НАН України Михайлом Згуровським для 12 активних членів Секції. Далі було обрано правління Секції з 12 осіб. Головою знову став Януш Фукса.

Кожен учасник семінару отримав по дві  брошури з циклу "Спогади з Києва: Хроніка чверті століття" – поповнення за період 2010–2014 (том XXVIII) з описом діяльності Секції та "Хроніка" – поповнення за період 2010–2014 (том XXIX) зі знімками за 4 роки.

У вільний час на учасників чекала екскурсія чарівним курортом Щавно-Здруй. Також вони відвідали замок Ксіонж, його городи і замкову пальмярню. Далі учасники зупинилися у Свидниці, щоб ознайомитися з костелом Миру і дієцезіальним костелом, і щоб з вежі ратуші помилуватися прекрасним містом.

Януш Фукса

Дата події