Всеукраїнська студентська олімпіада з енергетичного менеджменту пройшла в НТУУ "КПІ" 14-17 квітня 2014 р. на базі Інституту енергозбереження та енергоменеджменту. В ній взяли участь представники 11 провідних ВНЗ України.

Змагання проводилися за напрямами "Електротехніка та електротехнологія" і "Теплоенергетика".  Олімпіадні завдання складалися з двох теоретичних питань і трьох задач, пов'язаних з проблемами електротехніки, теплоенергетики та енергетичного менеджменту. До складу журі увійшли викладачі – керівники команд-учасниць. Вони виявили достатньо високий рівень підготовки студентів, їх уміння розв'язувати задачі енергозбереження в галузі електротехніки та теплоенергетики, теплопостачання й електроспоживання.

Переможцями олімпіади в особистому заліку стали: за напрямом "Електротехніка та електротехнологія": I місце – О.Є.Андрєєв (НТУУ "КПІ"); II місце – Я.В. Рибінська (НТУУ "КПІ"), К.М.Різниченко (НЕУ "ХПІ"); III місце – О.О.Хоменко (Вінницький НТУ), Ю.В.Турковський (НУ "Львівська політехніка"), О.І.Супрун (Запорізький НТУ); за напрямом "Теплоенергетика": I місце – К.В.Чернуха (НТУУ "КПІ"); II місце – О.В.Старовойт (НТУУ "КПІ"); III місце – Б.К.Шидловський і Д.В.Куба (НУВГП, Рівне).

У командному заліку І місце завоювала команда НТУУ "КПІ", ІІ місце – НУВГП (Рівне). Оргкомітет олімпіади висловлює подяку керівництву і провідним викладачам університетів, які підготували обдаровану студентську молодь, що здатна вирішувати складні питання і в подальшому стане впроваджувати ідеї енергозбереження й енергоменеджменту в життя.

На базі олімпіади було проведено два спецконкурси: від навчального центру MITSUBISHI ELECTRIC та "Енергетична ефективність будівель. Національний метод розрахунку енергоспоживання при опаленні, охолодженні, вентиляції, освітленні та ГВП". Переможці спецконкурсів були відмічені дипломами та подарунками. Переможці спецконкурсів: від навчального центру MITSUBISHI ELECTRIC – О.С.Чернякович і Д.В.Куба (НУВГП, Рівне) К.В.Чернуха (НТУУ "КПІ"); "Енергетична ефективність будівель": О.В.Старовойт і К.В.Чернуха (НТУУ "КПІ"), О.С.Чернякович (НУВГП, Рівне).

Особлива подяка спонсорам олімпіади: MITSUBISHI ELEСTRIC, WILO, BOSCH, DKC, E.NEXT, KNAUFINSULATION, німецькому товариству міжнародного співробітництва GIZ, центру ресурсоефективного та чистого виробництва "UNIDO", які підготували чудові подарунки студентам і викладачам.

Учасники олімпіади також відвідали Державний політехнічний музей при НТУУ "КПІ", виставку енергоефективного обладнання та будівництво енергоефективного будинку пасивного типу, лабораторію енергоефективного обладнання BOSCH, лабораторії кафедр електропостачання, теплотехніки та енергозбереження.

На закритті олімпіади виступили представники компаній KNAUFINSULATION, BOSCH, MITSUBISHI ELEСTRIC, центру ресурсоефективного та чистого виробництва "UNIDO". Також учасників олімпіади привітали директор ІЕЕ, завідувач кафедри електропостачання НТУУ "КПІ" проф. С.П.Денисюк та завідувач кафедри теплотехніки та енергозбереження ІЕЕ проф. В.І.Дешко.

Оргкомітет олімпіади висловлює подяку співробітникам каф. ЕП та ТЕ ІЕЕ за участь в організації і проведенні олімпіади: проф. В.І.Дешку, доц. Т.О.Ринковій, ас. І.О.Суходуб, асп. І.Ю.Білоус, доц. О.В.Бориченко. Наступного року НТУУ "КПІ" знову прийматиме учасників уже Х Всеукраїнської студентської олімпіади з енергетичного менеджменту.

Інф. ІЕЕ

Дата події