Марк Коваленко є студентом 6-го курсу Механіко-машинобудівного інституту, спеціальність "Гідравлічні машини, гідроприводи та гідропневмоавтоматика".

У магістратурі навчається у завідувача кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки д.т.н., професора Олександра Федоровича Луговського. Під його керівництвом займається в лабораторії дослідженнями впливу ультразвукової кавітації на рідини.

Неабияку цікавість виявляє до так званих "зелених технологій", і завдяки викладачу кафедри механіки пластичності матеріалів та ресурсозберігаючих процесів доц. Михайлу Семеновичу Тривайлу, вже має непогані напрацювання в цьому напрямі: патент на корисну модель "Сонячний теплогенератор" та патент на корисну модель "Пристрій для перетворення енергії хвиль в електричну".

Ще будучи студентом першого курсу, Марк зрозумів, що для повноцінного студентського життя важливим є не лише навчання, але й активна громадянська позиція. Саме тому приєднався до лав активістів Студентської ради НТУУ "КПІ". Пізніше балотувався на посаду голови студентської ради ММІ НТУУ "КПІ", і протягом майже трьох років обіймав цю посаду.

За період навчання (з 1 вересня 2008 р.) зарекомендував себе як сумлінний і успішний студент, активний у виконанні своїх студентсько-адміністративних обов'язків. Неодноразово брав участь у науково-технічних та науково-практичних конференціях і олімпіадах, отримав диплом бакалавра з відзнакою. Все це в комплексі і стало передумовою для призначення Марку іменної стипендії Кабінету Міністрів України.

Інф. ММІ