Іменний стипендіат Марк Коваленко

Марк Коваленко є студентом 6-го курсу Механіко-машинобудівного інституту, спеціальність "Гідравлічні машини, гідроприводи та гідропневмоавтоматика".

Європейська освітня програма TEMPUS на ІФФ

TEMPUS – це програма зовнішньої допомоги Європейського Союзу, метою якої є сприяння модернізації системи вищої освіти через активізацію співпраці між вищими навчальними закладами держав-членів ЄС та країн-партнерів.

Науковий семінар на честь Ж.Фур'є

21 березня 1768 р. народився Жан Батист Жозеф Фур'є – знаменитий математик і фізик, відомий своїми працями з теорії розповсюдження тепла, а також тим, що ввів у математичну фізику ряди та інтеграли, які згодом були названі його ім'ям.

Політехнічний ліцей НТУУ "КПІ" сьогодні

Політехнічний ліцей НТУУ "КПІ" був створений у 1991 році з ініціативи ректора при факультеті довузівської підготовки. Навчання було організоване з 9 класу, а перший набір складав 60 осіб. Сьогодні в ліцеї навчається 650 ліцеїстів.

Той, що озброїв астрономію. До 450-річчя з дня народження Галілео Галілея

15 лютого 2014 р. виповнилося 450 років з дня народження Галілео Галілея (1564–1642) – італійського вченого, одного із засновників класичного природознавства, автора фундаментальних відкриттів у галузі фізики і астрономії.

Основоположні ідеї Г. Галілея у фізиці

Фізику називають експериментальною і точною наукою, закони якої ґрунтуються на фактах, встановлених дослідним шляхом, і формулюються за допомогою математики. Такою вона почала формуватися саме завдяки Галілею.

Чемпіонат КПІ з шахів 2014

26–27 лютого 2014 року в Науково-технічній бібліотеці імені Г.І. Денисенка НТУУ "КПІ" відбувся чемпіонат КПІ з шахів. Організаторами заходу виступили спортивний відділ Студентської ради університету та спортивний відділ СР Видавничо-поліграфічного інституту.