Є в КПІ факультет, де навчають найперспективнішої професії ХХІ століття – біотехнології. Наталія Пересипкіна – студентка 6-го курсу цього факультету, іменний стипендіат Верховної Ради України.

Біотехнологією Наталія цікавилася ще зі школи. Брала участь в обласних та Всеукраїнських олімпіадах з біології та хімії, неодноразово перемагала. Тому не дивно, що для подальшого навчання дівчина обрала КПІ – адже тут навчаються студенти, які прагнуть досягти в житті найвищих вершин. Наталія звикла бути кращою. З першого(!) семестру є відмінницею навчання. Не дивно, що її середній бал додатка до диплома бакалавра – 5,0.

З перших курсів займається науковою роботою щодо отримання енергії з відновлюваних джерел. Має 9 тез доповідей та 2 статті у фахових виданнях – вагомий показник як для студентки. Упродовж усіх років навчання Наталія бере активну участь у міжнародних, всеукраїнських та регіональних наукових конференціях. Ось лише деякі з них: XІV та ХV Міжнародні науково-практичні конференції студентів, аспірантів і молодих учених "Екологія. Людина. Суспільство"; VIІ Всеукраїнська науково-практична конференція "Біотехнологія ХХІ століття"; ХІІ Міжнародна науково-практична конференція "Відновлювана енергетика XXI століття"; V Міжнародна науково-технічна конференція ІЕЕ НТУУ "КПІ" "Енергетика. Екологія. Людина"; IX International students conference "Innovations in science and technology".

Та не лише "наукою єдиною". Наталія – активний учасник громадського життя університету. Дівчина входить до організаційного комітету Наукового товариства студентів і аспірантів НТУУ "КПІ". Є капітаном команди КПІ "Апельсинки" з інтелектуально-розважальної гри "Що? Де? Коли?", яка неодноразово перемагала в інтелектуальних змаганнях.

На факультеті біотехнології і біотехніки Наталію знають як одну з кращих студенток: відповідальну, ініціативну та дуже приязну дівчину. Ні для кого не секрет, що Наталія є справжньою окрасою факультету. І стипендія Верховної Ради України – це не тільки визнання її досягнень, але й потужний стимул працювати далі, досягати нових вершин.

Дмитро Арутюнов