Магістрантку Ганну Мартиненко добре знають на кафедрі атомних електростанцій і інженерної теплофізики ТЕФ. Ефектну дівчину важко не запам’ятати. А якщо додати ще й успіхи в навчанні та наукових дослідженнях, стане цілком логічним присудження їй  іменних стипендій І.В.Курчатова та НАЕК “Енергоатом”. Вчитися Ганні подобалося завжди: пізнавати нове та застосовувати знання на практиці. Бакалаврат вона закінчила з відзнакою.

Свої перші кроки в науку дівчина зробила ще школяркою: брала участь та перемагала в олімпіадах з фізики, математики, конкурсах Малої академії наук України, закінчила з відзнакою Українську заочну фізико-технічну школу при Фізико-технічному навчально-науковому центрі Національної академії наук України.

Окрім навчання, Аня брала участь у конференціях з проблем галузі, зокрема в ІІІ Міжнародній літній ядерній школі “Молодь та майбутнє атомної енергетики”, IX Міжнародній літній школі “Досягнення та застосування сучасної інформатики, математики і фізики”, відвідує фахові лекції та семінари.

Розпочавши в бакалавраті роботу в галузі радіаційного захисту, нині в рамках виконання магістерської дисертації продовжує поглиблювати знання з цього питання. Аня говорить, що “аби стати дійсно хорошим спеціалістом, замало просто хотіти, потрібно постійно розвиватися, щоразу ставити перед собою вищу планку і ніколи не зупинятися на досягнутому”. А підвищена стипендія стане їй у пригоді. Адже це не лише визнання досягнень, а й стимул працювати далі.

За інф. ТЕФ