Як відомо, іменні стипендії заслужити не так просто. Проте немає нічого неможливого, особливо якщо маєш бажання. Слід лише не байдикувати, а вміло поєднувати корисне з приємним. Варто використовувати свій час раціонально та замислюватися про мету перебування у ВНЗ, а не лише з почуттям виконаного обов'язку вигрівати боки на Поляні після візиту на пари. Треба вчитися визначати ближчу та віддалену мету і сумлінно працювати для їх втілення. Для багатьох студентів мати стипендію – це вже успіх, але "обраним" вдається досягти більшого. У цьому семестрі на ММІФ таких стипендій вісім, три з них – імені Миколи Михайловича Амосова. Їх отримують студенти шостого курсу Світлана Висоцька, Руслан Лучицький та Денис Макарець. Ще п'ять стипендій наші студенти отримали від ректора НТУУ "КПІ": чотири – шестикурсниці Світлана Бухтоярова, Ганна Ситник, Олена Бугай, Тетяна Скиба та студентка третього курсу Любов Сіндяєва.

Кожний з цих студентів зробив значний внесок у наукове життя не лише факультету, а й КПІ. Ось, наприклад, Люба Сіндяєва постійно бере участь у різноманітних конференціях, наукових заходах, на її рахунку численні перемоги на університетських олімпіадах з математики, електротехніки та інженерної графіки. До того ж уже протягом декількох років вона навчається на "відмінно", і її середній бал становить 4,9.

Ще однією нашою гордістю є Ганна Луцька, яка отримує стипендію ректора КПІ. Аня була відмінницею вже з 2-го курсу, отримала червоний диплом бакалавра, захистивши роботу на тему "Адаптивна фільтрація в пульсоксиметрі". Нині вона продовжує свій науковий пошук, але вже в магістратурі.

А ось Руслан Лучицький отримує стипендію імені М.М.Амосова. А досяг він цього завдяки публікаціям у наукових виданнях на такі теми: "Розробка бази даних ірідодіагностичних ознак для статистичної обробки", "Біотехнічні системи", "Імітаційне біомеханічне моделювання як метод вивчення рухових дій людини". Окрім цього, Руслан є відмінником з середнім академічним балом 5.0, бере активну участь у профспілковій діяльності факультету та університету.

Ось такі цього разу в нас герої, але кількість їх може зростати з кожним семестром. Тож вчіться планувати свій час, не обмежуйте своє навчання візитами на пари. Звичайно, приємно усвідомлювати, що ти щось зробив для науки, але й отримувати за це визнання й грошову винагороду ніколи не буває зайвим. Тримайте марку, будьте гідними себе.

Маша Штанічева, Даша Ямкова, студентки ММІФ

Ганна СитникОлена БугайСвітлана БухтояроваСвітлана ВисоцькаРуслан ЛучицькийДенис МакарецьЛюбов СідняєваТетяна Скиба