Змагання зі спортивного туризму "Лабіринт-Весна-2012" відбулися 27-29 квітня в рамках "Естафети здоров'я" на території бази відпочинку "Політехнік". Цей захід з 2005 р. щосеместру збирає найбільш активних студентів КПІ, а останніми роками – і представників міських ВНЗ. Цього разу змагалися 15 команд: представники гуртожитків, факультетів і студентських організацій. Що ж притягує стількох людей? Відповідь очевидна: два дні на природі, в наметах, з піснями під гітару біля багаття, Київське море, багато нових знайомств і, звичайно ж, самі змагання.

Організатори, а саме туристичний клуб "СКІФ" студмістечка КПІ та студенти-активісти, на славу постаралися. Тут і естакада, і спуск на карабінах по мотузках з 5 м, і різні види переправ, і всіма улюблені "ліани" й "павутиння" та багато іншого. Пригоди почалися вже першого дня: ставши табором, команди мали пройти перше випробування – нічне орієнтування. За командою "Старт!", надихнувшись майбутньою перемогою, учасники розбіглися територією в пошуках "маячка" із завданнями. Після закінчення цього квесту відбулися всіма улюблені "посиденьки" біля багаття з шашликами, піснями і танцями. Вечір у "Політехніку" – це чарівний час, наповнений почуттям єдності, позбавлений поділу на факультети, гуртожитки і т.д.

Наступного дня відбулися найбільш очікувані перешкоди-переправи та водні змагання на катамаранах. По обіді, пройшовши весь шлях змагань, студенти, незважаючи на втому, продовжили командні турніри з футболу та волейболу. Остання ніч мала присмак туги, адже на ранок усі поверталися до Києва, до звичних справ.

Результати "Лабіринту-Весна-2012": ІІІ місце – команда "Дровенятко" (ФІОТ); ІІ місце – "Профком-2"; І місце – команда студради студмістечка.

Хто хоч раз побував на цих змаганнях, обов'язково повертається ще раз. Тож коли побачите наступне оголошення про реєстрацію команд – поспішайте записатися. Ви не пошкодуєте, адже на "Лабіринті" всі учасники ніби створюють свій факультет, який збирається двічі на рік і називається “факультет активного та здорового відпочинку”.

За інф. профкому студентів

Дата події