Науково-педагогічний досвід та особистий приклад керівника, який уже багато років поспіль створює творчу атмосферу в ІТС, академіка НАН України М.Ю. Ільченка надихає студентів до успішного навчання та досягнень у науковій роботі. Прикладом такого сприятливого впливу можна вважати перемоги студентів ІТС в олімпіадах та конкурсах. Так, у березні цього року вони взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, а також у Всеукраїнській студентській олімпіаді, які відбувалися у квітні цього року в Одесі на базі Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова.

Серед здобутків можна виділити 1-ше командне місце студентів 4-го курсу за напрямом "Телекомунікації" та 1-ше командне місце студентів 5-го курсу зі спеціальності "Телекомунікаційні системи та мережі". Цей успіх забезпечили на 4-му курсі Сергій Кашуба (2-ге особисте місце) та Богдан Трач (3-тє особисте місце), а на 5-му – Едуард Ганюков (2-ге особисте місце) і Костянтин Шалбанов (3-тє особисте місце).

Також журі оцінило оригінальний підхід до розв'язку задач та політ творчої думки олімпіадників з ІТС. Були окремо виділені такі студенти, як Володимир Бондаренко в напрямі "Інтернет-технології, Web- дизайн " та Олег Лавриненко в категорії "Теорія зв'язку".

На конкурсі студентських наукових робіт студент 5-го курсу Антон Пешкін виборов 3-тє місце своєю роботою під шифром "Шенон – 11".

Крім того, команда ІТСників у складі Олега Лавриненка, Костянтина Федоренка, Анни Вишневської, Богдана Трача, Сергія Кашуби на конкурсі "Професіонали майбутнього" від компанії МТС відзначена дипломом "За наполегливість і завзятість".

Вітаємо хлопців та дівчат з цими перемогами та маємо надію, що це лише початок, і в подальшому буде ще більше перемог та здобутків. КПІ може пишатися своїми студентами, їх досягненнями та почесним званням найкращого технічного вузу України!

Марина Іщенко, ІТС