25-27 травня 2012 року у Варшаві пройшов семінар "Економічне співробітництво Польщі з Україною", організований Секцією вихованців КПІ у Польщі.

На семінарі віце-голова Головного правління Товариства співпраці Польща-Схід Єжи Смолінський поінформував учасників про діяльність Товариства, поділився багатим досвідом роботи в польських дипломатичних представництвах в Радянському Союзі та Росії й обговорив питання економічного співробітництва з державами на схід від Польщі.

Доповіді про розвиток економіки України та про польсько-українську торгівлю зробили голова Секції вихованців КПІ в Польщі Януш Фукса і організатор семінару Веслав Казана. У них ішлося про зростання еконо­мічних показників України в 2011 р., які позитивно вплинули на розвиток торгівлі між двома країнами. Польські товарні поставки в Україну минулого року зросли на 14 %, а поставки з України в Польщу – на 56 %.

Януш Фукса розповів про ді­яльність Секції вихованців КПІ протягом року. Він також зазначив, що цьогоріч Головне правління Федерації науково-технічних товариств НОТ нагородило золотими почесними знаками двох професорів НТУУ "КПІ": І.М.Астреліна та П.О.Киричка. Нагороди будуть вручені в Києві.

Професор Вєслав Луціянек з Варшавської політехніки окреслив можливості обміну студентами між польськими та українськими ВНЗ у фінансових рамках міжнародної програми "Ерасмус мундус", чим користуються вже багато університетів. Розповів також про співробітництво, яке розвивається між авіаційними факультетами Варшавської та Київської політехнік.

Учасники семінару отримали чергову брошуру з короткими біографіями усіх 80 співробітників КПІ – лауреатів золотого почесного знака НОТ, нагороджених за період 1975-2012 рр.

Януш Фукса,  голова Секції вихованців КПІ в Польщі

Дата події