Навчальна програма "Практичний курс польської мови" в НТУУ "КПІ" започаткована у вересні 2009 року. Вона призначена як для студентів КПІ, так і для всіх інших, зацікавлених вивченням польської мови. Викладач – Малгожата Граусам з Ягеллонського університету в Кракові. На курсах польської мови на даний момент навчається 24 студенти КПІ та інших київських ВНЗ. Одна група навчається за міжнародними стандартами на рівні А1, друга – на рівні А2. У 2009-2011 роках загалом на курсах навчалися майже 200 студентів.

Навчальна програма розроблена з урахуванням рекомендацій Ради Європи щодо мовної освіти, які базуються на комунікативних принципах і згідно з вимогами сертифікації польської мови.

У рамках курсу польської мови студенти НТУУ "КПІ" підтримують  зв'язки з польськими вищими навчальними закладами (Варшавська політехніка, Лодзька політехніка, Ягеллонський університет) та польським освітянським фондом PERSPEKTYWY. Студентів підтримує Українсько-Польський центр НТУУ "КПІ" та  Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща, яке подарувало студентам підручники, словники та інші матеріали.

Літні курси польської мови

У травні 2010 та 2011рр. викладач Малгожата Граусам організувала конкурс "Польська мова для найкращих",  нагородою в якому були курси польської мови в Польщі. 

Переможці-2010, двоє студентів факультету лінгвістики, взяли участь у літніх курсах у польських вишах: Роман Ющенко взяв участь у літній школі польської мови Ягеллонського університету в Кракові, а Юлія Гук  – у літній школі Сілезького університету в місті Цєшин.

У 2011р. на курси до Польщі поїхало четверо студентів: студентка Таня Шматко відвідувала заняття з польської в Ягеллонському університеті у Кракові, студент Юрій Максим’юк відвідав Природничо-Гуманітарний університет м. Седльце, а студентки Надія Первак та Надія Ковальчук  навчалися у Жешовському університеті.

Поїздки до Кракова

У травні 2010 та 2011 рр. студенти та викладачі, які вивчають польську мову на курсах у КПІ, мали змогу взяти участь у поїздці до Польщі. Вони поїхали до Кракова на запрошення Інституту східнослов'янських мов Ягеллонського університету. Разом з викладачем Малгожатою Граусам вони відвідали Ягеллонський університет, музей університету, місто Закопане, соляну шахту в м. Величка, зустрілися зі студентами та викладачами Інституту східнослов'янських мов, мали можливість спілкуватися польською з поляками.

Плани на майбутнє

У 2012/13 навчальному році плануються нові групи з вивчення польської, нові поїздки, нові заходи. Запрошуємо всіх охочих на курси, які почнуть працювати з вересня 2012 р. Можна уже подавати заявки. Реєстрація слухачів на навчання здійснюється за телефоном: (044) 406-81-63 або очно за адресою: м. Київ, просп. Перемоги, 37,  корпус 1, кімната 262. За довідками звертайтеся також за телефоном (044) 454-99-63 або очно за адресою: м. Київ, просп. Перемоги, 37, корпус 1, енергокрило, офіс 40, кімната 1.

Малгожата Граусам