Міжнародний день музеїв

Міжнародний день музеїв в усьому світі відзначається 18 травня. Вперше Міжнародний день музеїв відсвяткували 1977 року, коли ХІ Генеральна конференція Міжна­родної ради музеїв (ICOM) відбулась у Москві та Ленінграді.

Яценко Валентин Порфирович. Вітаємо із ювілеєм!

21 травня Валентин Порфирович Яценко, визначний учений, науковець,  професор, д.м.н., заслужений діяч науки і техніки України, двічі лауреат Державної премії України, засновник Міжуніверситетського медико-інженерного факультету, директор Навчально-наукового медико-інженерного центру&nbsp

Спільний українсько-німецький факультет машинобудування: від задуму до першого випуску

Наприкінці травня виповнюється десять років з дня створення  Спільного українсько-німецького факультету машинобудування Механіко-машинобудівного інституту. Про те, що передувало появі в структурі НТУУ "КПІ" такого спільного навчального підрозділу, як вирішувалися питання організації у ньому навчання, про перших студентів факультету згадує його перший декан В.М.Яворовський.         

Відбувся легкоатлетичний крос

25 квітня 2012 р. в НТУУ "КПІ"  відбувся легкоатлетичний крос. Кросовий біг –  найдоступніший вид легкої атлетики, який  користується популярністю серед молоді та людей старшого віку, одне з найбільш поширених легкоатлетичних змагань.

Незабаром завершиться третій рік викладання курсів польської мови в КПІ

Навчальна програма "Практичний курс польської мови" в НТУУ "КПІ" започаткована у вересні 2009 року. Вона призначена як для студентів КПІ, так і для всіх інших, зацікавлених вивченням польської мови. Викладач – Малгожата Граусам з Ягеллонського університету в Кракові. На курсах польської мови на даний момент навчається 24 студенти КПІ та інших київських ВНЗ. Одна група навчається за міжнародними стандартами на рівні А1, друга – на рівні А2. У 2009-2011 роках загалом на курсах навчалися майже 200 студентів.