Дослідницький університет – це сучасна форма інтеграції освіти й науки, яка вже давно визнана у світі та має добру репутацію. В Україні НТУУ "КПІ" першим почав працювати за моделлю дослідницького університету, зокрема, посиливши увагу керівників підрозділів до якості й ефективності наукової роботи молоді. Тож одним з напрямів комплексного поєднання навчальної, наукової й інноваційної роботи є забезпечення участі студентів у всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях. Для цього в університеті створені належні умови. Кожний студент має можливість займатися оригінальними дослідженнями під керівництвом досвідчених науковців. Наш обов'язок – допомогти молодим дослідникам зробити перші самостійні кроки, розбурхати їх уяву та завзяття.

У травні 2011 року відбулися науково-практичні конференції Механіко-машинобудівного інституту, в яких активну участь взяли магістранти та студенти бакалаврату (див. фото). Тематика конференцій охоплювала широкий спектр сучасних проблем машинобудування та високих технологій, зокрема, динаміки і міцності машин та опору матеріалів, механіки пластичності матеріалів, прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки, конструювання верстатів і машин, лазерної технології, конструювання машин і матеріалознавства та ін. Спілкування та дискусії дали молоді новий поштовх до наукового пошуку.

Організаційний комітет дякує всім учасникам конференції за участь, а також секретареві студради НТУУ "КПІ" В.М.Солонусі за активну допомогу в її проведенні. Чекаємо на зустріч наступного року!

А.С.Дем'яненко А.С.Дем'яненко (каф. КВМ, науковий кер. – проф., д.т.н. В.Б.Струтинський)
О.М.Оніщенко О.М.Оніщенко (каф. ЛТФТ, науковий кер. – проф., д.т.н. В.П.Котляров)
Р.В.Кравчук Р.В.Кравчук (каф. ДММтаОМ, науковий кер. – проф., д.т.н. М.І.Бобир)
В.В.Тарасов В.В.Тарасов (каф. ПМ, науковийкер. – ст. викл. Ю.П.Горбатенко)
О.П.Халик О.П.Халик (каф. МПМ та РП,науковий кер. – доц., д.т.н. С.П.Гожій)
А.С.Шпотя А.С.Шпотя (каф. ПГМ, науковий кер. – доц., к.т.н. В.С.Кривошеєв)

А.К.Скуратовський, к.т.н, доцент кафедри ЛТФТ ММІ

Дата події