11 листопада у виставковій залі 7-го корпусу НТУУ “КПІ” відкрилася перша частина щорічного мистецького конкурсу «Таланти КПІ», де представлені роботи у жанрах «Живопис», «Графіка», «Декоративно-прикладне мистецтво» та «Вишивка». Близько 650-ти робіт 89-ти митців-аматорів. Серед учасників виставки – студенти, викладачі, співробітники нашого університету, а також його випускники. Як завжди, багато цікавих робіт представили студенти ВПІ, учні художньої студії «Гармонія», якою керує художник В.В.Веселка, і студії “Інновація”, якою керує І.А.Шеховцова. Уже втретє у виставці беруть участь учні політехнічного ліцею. Цього року вони виставили малюнки. Є дуже цікаві роботи з вишивки. Серед творів декоративно-прикладного мистецтва багато гарних прикрас з бісеру.

Через два тижні журі назве переможців у різних номінаціях. А поки що підсумки виставки підводять глядачі. Дехто подумки, дехто ділиться своїми враженнями з усіма, роблячи записи у книзі відгуків. Ось деякі з них.

  • “Виставка неймовірна! Я в захваті від усіх робіт. Всі учасники молодці!”
  • “Вражаюче! Ще не вмерла… І може не вмре, якщо технічна молодь може так дерзати!” “Виставка просто чудова! Спасибі організаторам!”
  • “Дуже сподобалась виставка. Вражає кількість талановитих людей серед студентів і працівників КПІ”.
  • “Ще не вмерла Україна, якщо такі таланти в неї є”.
  • “Виставка вражає своїми розмірами і різноманітністю робіт!”
  • “Я просто вражена талантами наших студентів… Мені самій захотілося творити”.

Виставка і записи наочно доводять – в нашому університеті є талановиті митці і чудові глядачі, небайдужі до краси, у яких споглядання прекрасного викликає бажання творити. Будемо творити!

М.Петренко

Дата події