23 жовтня 2010 року. Місто Київ – стадіон «Спартак». Військовий оркестр грає марші, а потім урочисто – гімни Франції та України. Посол Фран­ції в Україні Жак Фор приймає парад учасників ІІ Міжнародного юнацького турніру з регбі.

20 команд з Росії, України та Молдови завзято змагаються за призи посла Франції. Серед команд-учасників три юнацьких колективи, які представляють регбі-клуб «Полі­технік» НТУУ «КПІ» – це регбісти 1994, 1997, 1998 років народження.

Цілих два дні на стадіоні проходили напружені поєдинки, а в перервах між матчами спортсмени швиденько направлялися до польової кухні, де військовослужбовці Національного університету оборони України приготували смачну гречану кашу з м’ясом та запашний чай. Співробітники французького посольства на чолі з послом теж скуштували солдатський обід і відзначили, що він приготовлений не гірше, ніж в кращих паризьких кафе та ресторанах.

Турнір добігав кінця, і до фіналів потрапили всі три команди НТУУ «КПІ». В підсумку, срібні медалі за друге міс­це отримали наші юнаки 1997 та 1998 років народження, які у вирішальних іграх поступилися відповідно рег­бістам з міста Ірпінь та ВПА з Підмосков’я.

Та головний приз все ж потрапив до рук капітана команди «Політехнік» 1994 р.н. Артура Бабаяна. Посол Жак Фор особисто вручив золоті медалі переможців юним політехнікам, побажавши їм успіхів у навчанні та спорті.

Підсумовуючи результати турніру, можна з впевненістю сказати, що вже підростає гідна зміна нашій головній університетській регбійній команді. Школа регбі КПІ, як завжди, продовжує кращі традиції минулих поколінь спортсменів та гідно представляє наш університет на міжнародній арені.

А. Козенко, директор клубу регбі «Політехнік»

Дата події