Через природні й антропогенні чинники в ряді регіонів України склалася неприпустима ситуація із забезпеченням населення питною водою – відсутність джерел водопостачання із задовільними характеристиками якості води та критичний стан у галузі водозабезпечення. На вирішення цих проблем спрямований проект, який уже більше року реалізовує Науковий парк “Київська політехніка”. Велику зацікавленість виявляють науковці, виробничники, органи місцевого самоврядування, закордонні компанії.

На початку червня 2010 року на запрошення Наукового парку і його партнера ТОВ “Технології природи” наш університет відвідали представники компаній “H2O Inovation” (Канада) та “Inge” (США) – Дж.Петерсен і О.Ососков (на фото).

Ректор НТУУ “КПІ”, президент Наукового парку “Київська політехніка” М.З.Згуровський розповів про досягнення вчених та про можливості інноваційних структур. Високу зацікавленість у гостей викликали розповіді про напрями досліджень і напрацювання провідних учених у сфері водоочистки та водопідготовки Н.Голуб, Н.Макарової, Т.Нижника, О.Хохотви. Партнери Наукового парку “Технології природи” в особі Г.Ю.Черноволова та В.В.Рисухіна ознайомили учасників зустрічі з поточними результатами підготовки проекту з будівництва підприємств з очистки води.

За результатами зустрічі та проведених переговорів досягнуто попередніх домовленостей про участь канадської компанії “H2O Innovation” у реалізації інноваційного проекту із забезпечення якісною питною водою мешканців міст Луганської та Львівської областей.

С. Гарбар, директор з маркетингу та впровадження Наукового парку “Київська політехніка”

Дата події