Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Олав Берстад та коор-динатор норвезько-української програми «Чисте виробництво і ефектив¬ність» Олена Берстад 29 червня відвідали Київську політехніку. Вони мали зустріч з керівниками університету, де обговорювалися можливі напрями співпраці між НТУУ «КПІ» та норвезькою науково-освітньою сферою.

Гостей ознайомили з історією та сьогоденням університету (проректор з міжнародних зв’язків С.І.Сидоренко), основними напрямами діяльності та програмами наукового парку «Київська політехніка» (заступник проректора з наукової роботи В.А.Барбаш), результатами виконання проекту ЮНІДО з чистих виробництв (керівник проекту І.Шилович), напрацюваннями ХТФ щодо тонких технологій очистки питної та технічної води (О.Хохотва), моделюванням процесів сталого розвитку в глобальних та регіональних контекстах (науковий керівник проекту М.З.Згуровський). Зокрема, в режимі он-лайн на сайті Світового центру даних «Геоінформатика та глобальний розвиток» було продемонстровано, як виглядає Норвегія у цій моделі, які фактори впливають на її соціально-економічний розвиток порівняно з сусідніми країнами.

Пан посол високо оцінив наукові напрацювання вчених НТУУ «КПІ» і висловив упевненість, що вони знайдуть застосування у спільних проектах та мають шанс отримати гранти ЄС для подальшого розвитку.

Інф. «КП»

Дата події