Привіт усім! Хочеться поділитися з вами, любі мої КПІшники, враженнями про улюблене свято всіх студентів кращого університету країни – Дні КПІ! Я брала участь, просто спостерігала, слухала плітки про купу заходів, які проходили на території університету протягом тижня. Ось невеликий перелік всього, що відбувалося: інтелектуально-розважальна гра BRAIN & FUN, гіпершахи, виставка хендмейду “Червоний кіт”, “Шара”, HUGS DAY, фінал Ліги КВН КПІ, OSOБоvА Zустрі4 з гуртом Антитіла, форум японської культури, дискотека на площі Знань, а також святковий феєрверк і ще багато всього цікавого!

Особливо хочеться розповісти про те, що бачила на власні очі…

Отже, середа... Як завжди, після четвертої пари додому? Ні – на BRAIN & FUN! Хто вперше чув цю назву “BRAIN & FUN”, не міг зрозуміти, що це за захід такий? Тому спочатку розповім трохи історії. BRAIN & FUN  – це інтелектуально-розважальна гра для студентів, яку організував науковий відділ Студентської ради КПІ. Вона проходить на свіжому повітрі, зеленій травичці, під яскравим сонечком та поруч з маленькими розумними звірятками. Так, саме в парку КПІ! Саме там, де можна відпочити від набридлих пар та повідгадувати цікаві загадки, повеселитись та отримати призи! Саме туди і прийшли студенти, які вважали, що їх факультет, гуртожиток чи відділ студентської ради найкращий, найрозумніший і найкмітливіший!!! Усього виявилося 12 команд бажаючих. Організатори запевняли нас, що нам не доведеться вирішувати дифрівняння чи показувати свої знання з історії. Найголовнішим було використати свій інтелект, підключити логіку і перемогти! Всі команди виявили неабияку активність і ерудицію, від чого зарядили себе, глядачів і організаторів позитивною енергією та емоціями.

Тепер четвер. Знову пари, а потім цікавий похід територією КПІ. Пройшовши трохи по Політехнічній, я побачила дещо незвичайне – шахи висотою близько 1 метра, або просто гіпершахи! Вони відразу нагадали мені мого улюбленого з дитинства Гаррі Поттера. Трохи поспостерігавши, я відмітила для себе, що студенти КПІ не тільки розумні, а й кмітливі, веселі та дуже кумедні. Продовжуючи свій маршрут руху далі, я побачила виставку хендмейду “Червоний кіт”. На ній були представлені: вишивка, роботи з пластику, найрізноманітніша біжутерія, орігамі, аплікації, роботи з дерева, мило і свічки ручної роботи, моделі літаків, кораблів, машинок, різні іграшки та ікебана. Особливо мою увагу, мабуть, як і кожної дівчини, привернула біжутерія. Там було стільки різноманітних сережок, каблучок, підвісок, намиста, що аж очі розбігалися! Головним в них було те, що їх не можна було знайти в магазині, бо подібного я досі не бачила. Захоплена надзвичайними враженнями, я продовжила рух в напрямку площі Знань…

Опинившись на площі Знань, відразу побачила гурт студентів з посмішками на обличчях та великою кількістю різнокольорових повітряних кульок. Що ж це таке? – “Шара”! Це слово знайоме кожному студенту. Воно лунає рівно опівночі перед екзаменом з кожного вікна кожного гуртожитку нашого студмістечка. Але в четвер це був захід, спрямований на підняття бойового духу студентів та надання їм упевненості для успішного складання сесії. Суть цього дійства полягала в тому, що кожен студент міг написати своє бажання на спеціальному аркуші (мої пильні спостереження підказали мені, що заповітне бажання всіх студентів КПІ – це скласти сесію успішно і головне легко, іншими словами – “на шару”) і відпустити його разом з іншими в небо на великих повітряних кульках, наповнених гелієм. Як задумували організатори акції – представники студентської газети “ГОСС”, так і відбулося: охочих написати свою “шару” і відпустити на повітряній кульці в небо було вдосталь. Серед них була і я. Написавши свої побажання, всі учасники, тримаючи зв’язку кульок і голосно рахуючи 10, 9, 8, 7…….1, – відпустили кульки. Вони повільно, але впевнено піднялися вгору над Палацом культури КПІ і полетіли в небо, до заповітної “шари”, посіявши у душах студентів впевненість в успішному складанні сесії!

У гарному настрої я пішла далі. І уявляєте на кого я натрапила? На веселу групу студентів, які бігали з кумедно розмальованими обличчями і плакатами Free hugs. Вони вітали всіх своїми усмішками та шаленим бажанням обійняти всіх і кожного. Усі волонтери були дуже люб’язними, ввічливими, веселими і зарядженими позитивом. Вони обіймали всіх бажаючих, а їх виявилося дуже і дуже багато! Серед них були і діти, і студенти, і дорослі люди, і навіть пенсіонери. Усім учасникам дуже сподобалася акція, влаштована відділом зовнішніх зв’язків Студради НТУУ “КПІ”. Студенти не втрачали можливості пообійматися з красивими дівчатами і хлопцями, зарядитися позитивом. Але найбільше були вражені і захоплені пенсіонери. Вони охоче обіймалися з молодими студентами, на їх обличчях були посмішки щастя, вдячності, радості. Неможливо описати словами ці емоції!

Як виявилося, волонтери дарували людям обійми не тільки на площі Знань, але й на вулиці Політехнічній і всіма улюбленій “Поляні”. Хочеться відмітити, що такі акції потрібно проводити якомога частіше і не тільки на території КПІ. Це був найпозитивніший захід серед усіх побачених, а ім’я йому – “Hugs day”!

Наприкінці своєї маленької подорожі я побачила величезний твістер на сонячній зеленій галявині і велику кількість учасників та бажаючих пограти в цю захопливу гру, та ще й у такій кількості.

Усе це тільки мала частинка того, чим я можу поділитися зі студентами нашого рідного університету стосовно насиченого і найвеселішого святкового тижня під назвою “Дні КПІ 2010”!

Анна Ковальова, інформаційний відділ СРС НТУУ “КПІ”, студентка ІЕЕ

Дата події