12-16 травня 2010 року на базі Технічного університету м. Варшави – партнера НТУУ “КПІ” відбулася 33-тя Міжнародна конференція з електронних технологій (проводиться щорічно). Очолює міжнародний програмний комітет професор К.Ю.Вольтер (ТУ м.Дрезден – партнер НТУУ “КПІ” в реалізації програми “подвійний диплом” з електроніки та телекомунікаційних систем).

Конференція зорієнтована на участь перш за все молодих учених – магістрантів, аспірантів, молодих науковців, хоча у програмному комітеті представлені поважні професори з технічних університетів Центральної Європи, Великої Британії, США, України. Ключова тема нинішньої конференції – “Полімерна електроніка та нанотехнології: до інтеграції систем”. Кожного року конференція проходить в тій країні, яку визначає програмний комітет. Конференція ISSE-2011 відбудеться на базі Технічного університету м. Кошице, Словаччина.

Для факультету електроніки нашого університету ця конференція цікава тим, що в ній з року в рік беруть участь все більше молодих доповідачів факультету, а також студентів НТУУ “КПІ”, які навчаються в ТУ Дрезден за програмою “подвійний диплом”.

Юлія ПанченкоСеред молодих науковців, матеріали яких представлені на конференції ISSE-2010, – Артем Федай, аспірант кафедри фізичної та біомедичної електроніки, Юлія Яновська – молодший науковий співробітник Інституту прикладної електроніки, Оксана Теличкіна – аспірантка, Остап Олійник – аспірант кафедри електронних приладів та пристроїв. Дрезденські “КПІшники” прекрасно  представили результати своїх досліджень, зокрема аспірантка 1-го року, яка працює під опікою проф. К.Ю.Вольтера, Юлія Панченко (випускниця кафедри мікроелектроніки) отримала одне з двох перших місць за оцінкою програмного комітету, а магістрант Антон Ткаченко, що виконує магістерську роботу з вересня минулого року в ТУ Дрезден, отримав оцінку “excellent”. Варто привітати наших посланців в ТУ Дрезден з прекрасними результатами!

Для нинішніх студентів університету – це прекрасні приклади того, як завдяки наполегливій праці (вивченню англійської, німецької мов, гарній фаховій підготовці) відкривається шлях до визначення наукової роботи вже в студентські, аспірантські роки, а в майбутньому – шлях до успіху на висококонкурентному ринку праці.

Принагідно привітаємо і випускницю факультету електроніки Наталію Бещасну, яка свого часу пройшла подібний шлях – участь у конференціях ISSE, виконання магістерської роботи за програмою “подвійний диплом” в ТУ Дрезден, а нині – виконала і успішно захистила дисертаційну роботу, отримавши в ТУ Дрезден ступінь PhD (кандидат наук).

Б.А.Циганок, член міжнародного програмного комітету ISSE-2010, проф.