13 травня в КПІ відбулась подія, про яку в нашому університеті мріяли вже давно, подія, задум якої не один рік витав над вежами першого корпусу, а був здійснений студмістечком Київського політехнічного – це Віденський бал.

Точніше, перший у КПІ Віденський бал відбувся в гуртожитку № 16, і коли студентська рада цього гуртожитку виступила з ідеєю проведення такого свята для всіх гуртожитків, дирекція Студмістечка з радістю підтримала це починання.

Малий зал ЦКМ перетворився на величну бальну залу, до якої було запрошено гостей свята – студентів та співробітників НТУУ «КПІ». Дівчата у вечірніх сукнях і хлопці в костюмах перетворювали вечір на справжню казку.

Ведучі свята Оксана Наумчук та Денис Красовський ознайомили присутніх з історією та традиціями Віденського балу, розповіли, як під час цього заходу відбувався дебют юнаків та юнок, що передбачав виконання різних танців. На балу в Київському Політехнічному дебютувало вісім пар. Із захопленням глядачі аплодували танцюристам, коли вони виконували запальну румбу, пристрасний пасадобль та легкий, майже повітряний вальс. Оцінювало майстерність та артистичність пар компетентне журі у складі викладачів танців ЦКМ КПІ та Королеви КПІ-2010 Ірини Науменко. Кожна пара була незрівнянною, тож оплески глядачів довго не вщухали після кожного конкурсного виступу. Журі розподілило танцюристів у різних номінаціях таким чином: Віденський бал у КПІ

  • Найекстравагантніша пара – Тетяна Станішевська та Євгеній Дем’янчук.
  • Найелегантніша пара – Інна Білецька та Сергій Неймін.
  • Найгармонійніша пара – Катерина Немченко та Сергій Цвіль.
  • Найартистичніша пара – Євгенія Субина та Павло Гадзевич.
  • Харизматична пара (ІІІ місце) – Ольга Ігнатенко та Дмитро Коломієць.
  • Найтехнічніша пара (ІІ місце) – Валерія Черноус та Дмитро Борисенко.
  • Віртуози танцю (І місце) – Оксана Пецкова та Микола Масник.

Після конкурсної програми глядачі обрали Короля та Королеву балу – ними стала пара Оксана Сюткіна та Артем Сологуб.

Віденський бал у КПІОднак Віденський бал –захід не лише танцювального характеру, на святі звучали пісенні виступи гурту «Шовкопряди», інших виконавців, а чарівна ведуча запрошувала до спілкування учасників та гостей свята – у залі панувала атмосфера витонченого аристократичного свята.

Наприкінці балу звучали подяки всім учасникам та гостям свята, а також ідейним натхненникам – студентській раді гуртожитку №16, зокрема Олександру Мидловцю та Аллі Коломис, і головним організаторам – дирекції студмістечка, зокрема заступнику директора М.М.Стасенко та соціальним працівникам-вихователям Т.І.Хвостенко і А.Л.Гончарук.

Розпочинався Віденський бал із символічного перерізання червоної стрічки, яка залишиться на згадку про перший Віденський бал у КПІ, як залишаться про нього найяскравіші, найприємніші спогади в гостей цього свята.

Валерія Добривечір

Дата події