З 20 по 22 квітня 2010 р. на базі Фізико-технічного інституту НТУУ “КПІ” пройшов Другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму “Інформаційна безпека”, в якому взяли участь 86 студентів з 15 вищих навчальних закладів України.

21 квітня відбулося урочисте відкриття олімпіади, де учасників привітали директор ФТІ проф. О.М.Новіков і заступник голови оргкомітету, директор ОКБ “Шторм” проф. Є.А.Мачуський.

Після цього учасники приступили до розв’язання задач за наступними темами: засоби технічного захисту інформації, захист інформації в комп’ютерних системах та мережах, прикладна криптографія, управління інформаційною безпекою. Учасникам було запропоновано 12 задач різної складності, розбитих на два блоки. На виконання одного блоку було відведено три години. Між блоками було заплановано перерву тривалістю півтори години.

22 квітня відбулось оголошення результатів і урочисте нагородження в залі засідань Вченої ради. Переможці олімпіади в особистому заліку були нагороджені дипломами і цінними призами від спонсорів олімпіади:

  • Перше місце: Р.І.Пасічник (Харківський національний університет радіоелектроніки);
  • Друге місце: В.О.Суворов (Інститут спеціального зв’язку і захисту інформації НТУУ “КПІ”); А.В.Тютюнник (Інститут спеціального зв’язку і захисту інформації НТУУ “КПІ”); Ф.І.Зубач (Фізико-технічний інститут НТУУ “КПІ”);
  • Третє місце: А.О.Настенко (Харківський національний університет радіоелектроніки); Д.С.Кайдалов (Харківський національний університет радіоелектроніки); С.С.Лісовенко (Інститут спеціального зв’язку і захисту інформації НТУУ “КПІ”).

Також вручено три дипломи від НТУУ “КПІ” за оригінальність розв’язку задач, 15 грамот за активну участь у роботі Другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму “Інформаційна безпека” від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, 8 грамот за творчий підхід та оригінальність ідеї в розв’язуванні задач від Служби безпеки України. Кожен з учасників також отримав відповідний сертифікат. У командному заліку місця було розподілено наступним чином:

  • І – Харківський національний університет радіоелектроніки;
  • ІІ – Інститут спеціального зв’язку і захисту інформації НТУУ “КПІ”;
  • ІІІ – Фізико-технічний інститут НТУУ “КПІ”.

Бажаємо подальших успіхів учасникам у науковій та професійній сферах, а також чекаємо на Олімпіаді наступного року!

В.О.Шутовський, секретар організаційного комітету, асистент кафедри ФТЗЗІ

Дата події