Чемпіонат України  зі спортивної аеробіки серед студентської молоді пройшов 11-14 березня на базі Запорізького національного ТУ. Організатори чемпіонату – Cпортивний комітет МОН України та Федерація України зі спортивної аеробіки і фітнесу (ФУСАФ). 

У змаганнях взяли участь 257 спортсменів з 25-ти ВНЗ. Серед учасників – троє майстрів спорту України міжнародного класу, 44 майстри спорту України, 46 кандидатів у майстри спорту та ін.

Як і очікувалося, наші спортсмени завоювали чимало нагород. Ігор Чорненко та Богдана Голуб стали переможцями у змішаних парах!

Семеро дівчат – Марина Наливайченко, Ірена Горобчук, Світлана Компанець, Ганна Козиревська, Марія Чорноус, Юлія Добродворська, Карина Боженко, що представляли КПІшний клуб “Талісман” у програмі фітнес-команд, посіли третє місце. Ще одна сімка – Наталія Манесик, Вероніка Тулученко, Ірина Балагура, Анастасія Косолапова, Юлія Сташко, Катерина Свердел, Алла Савчук – зайняли четверте місце. Усіх переможців і призерів нагороджено дипломами і медалями Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, а також почесними призами від організаторів змагань.

команда НТУУ “КПІ”Підготувала  команду НТУУ “КПІ” президент ФУСАФ, директор клубу “Талісман” заслужений тренер України зі спортивної аеробіки Тетяна Володимирівна Пасічна та її вихованці – Наталія Градусова й Наталія Лозенко. “З цим видом спорту пов’язане все моє життя. Тут виросли мої діти, тепер онуки ростуть”, – розповідає тренер. Успіх команди Тетяна Володимирівна вбачає в неабияких фізичних здібностях студентів, у командній співпраці тренерів, братерстві, відсутності в колективі клубу ревнощів та заздрості.

Українська спортивна аеробіка народилася в “КПІ”. Саме тут проводилися перші змагання. Тут “виросли” перші спортсмени, які представляли КПІ в Україні, Європі та світі. У 1995-99 рр. до збірної України з аеробіки входили лише вихованці клубу “Талісман”. Сьогодні  КПІшна команда  “Талісман” вважається професійною базою Федерації України зі спортивної аеробіки і фітнесу. За 20 років свого зіркового шляху “Талісман” приніс визнання та славу КПІ, Києву й усій Україні. Клуб виховав чемпіонку Європи-98 Наталю Пасічну (нинішній тренер команди), призерів чемпіонатів Європи: Олену Пасічну, Сергія Зика, Юрія Пінчука, Максима Бубна та багатьох інших.

Наступний рік для спортсменів дуже важливий: у Китаї проходитиме Всесвітня універсіада зі спортивної аеробіки і готуватись до неї потрібно вже тепер.

Анюта Камонгар

Дата події