У 2009 році звання “Студент року ІТС” виборола шестикурсниця  Катерина  Єрмакова (гр. ТІ-41м).  Список досягнень студентки починається ще з третього року навчання. Та особливо плідним на наукові звершення видався рік минулий. Поміж іншого, участь у трьох міжнародних конференціях, чотири публікації в матеріалах міжнародних конференцій, стаття в науковому журналі “Електроніка і зв’язок”. Окремо необхідно відзначити перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з технічних наук, спеціальність “Інформаційні мережі зв’язку”.

У 2008-му Катерина стала стипендіаткою ректора НТУУ “КПІ” та Київського міського голови, нині навчається за програмою “Подвійна магістратура НТУУ “КПІ” – Дрезденський технічний університет” (Німеччина). Програма стала доступною для наших студентів, зокрема, завдяки проф. Л.С. Глобі, завідувачці кафедри інформаційно-телекомунікаційних мереж.

Випускниця Херсонського фізико-математичного ліцею Катя Єрмакова і не сподівалася, що студентське життя буде таким цікавим і що перед нею відкриється можливість навчатися за кордоном. Її захопила робота на кафедрі, до якої долучилася на третьому курсі завдяки Олександру Івановичу Ладику,  а згодом – науковому керівнику Ларисі Сергіївні Глобі. Починала дівчина з допомоги у створенні наукового курсу з дисципліни “Бази даних”, формування книги. Через півроку до обов’язків додалась робота у сфері міжнародного співробітництва, паралельно  займалася наукою.

З’явилося бажання розвиватися, пізнавати нове, жити цікаво і насичено. Займається музикою і танцями, є постійним учасником усіх культмасових заходів інституту. Катерина щиро вдячна своїм наставникам за підтримку в моменти сумніву і допомогу в боротьбі з бажанням опустити  руки.

На сьогодні, після тримісячного перебування в Німеччині, у планах студентки продовжувати підкоряти нові вершини, допомагати втіленню в життя спільного наукового проекту з Дрезденським ТУ. Далі – навчання в аспірантурі рідного ВНЗ.

Перемога в конкурсі “Студент року ІТС” стала не першою і, звичайно ж, не останньою у житті студентки. Адже зупинятися на досягнутому вона не збирається. Отож це ім’я, поряд з абревіатурою КПІ, пролунає ще не на одному науковому зібранні в Україні й поза її межами. Сподіваємося на це і віримо в Катерину.

Марина Скляр, студентка ІТС