Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 27 березня 2023 року

27 березня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.А.Іщенко, М.М.Перестюк, О.М.Бруй, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Навчання здійснюється в дистанційному режимі, згідно з розкладами. Триває підготовка до переведення освітнього процесу в змішаний режим, опрацьовуються  моделі організації освітнього процесу. 24 березня було проведено координаційну нараду підрозділів навчального блоку, на якій обговорено подальші кроки в цьому напрямі. Проводиться відповідна робота з факультетами та кафедрами щодо визначення ними тих освітніх компонентів, за якими буде проводитися навчання в очному режимі. Інформацію кафедри мають представити до кінця поточного тижня.  Також вживаються заходи щодо належної підготовки матеріальної бази, приміщень інститутів і факультетів та подальшого облаштування  укриттів КПІ для переходу на навчання в змішаному режимі (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Кондратюк).

2. Триває перший календарний контроль (атестація) всіх курсів. Він проводитиметься до 5 квітня. Підготовлено розпорядження щодо термінів ліквідації заборгованостей у студентів 4-го курсу (О.А.Жученко, Н.В.Семінська).

3. 27 березня розпочався комплексний моніторинг якості підготовки фахівців (ректорський контроль) для студентів 4 курсу.  Планується завершити його проведення до 5 квітня. До традиційних його блоків додано ще один – блок єдиного фахового випробування. Аналіз результатів останнього буде особливо важливим з огляду на наближення вступної кампанії, в тому числі й до магістратури, тому дані моніторингу  буде передано  в Приймальну комісію та на факультети і в інститути (О.А.Жученко, М.М.Перестюк).

4. Вступна кампанія. 24 березня в МОН України відбулася нарада під головування нового Міністра Оксена Лісового з питань підготовки до вступної кампанії. Міністр і відповідальні працівники міністерства представили своє бачення майбутньої кампанії та формування державного замовлення тощо і поставили вишам низку завдань щодо підготовки. На рівні університету здійснюється розробка програм комплексних фахових випробувань  для вступників до магістратури, формуються предметні комісії з прийому іспитів. На нинішньому етапі дуже важливо сформувати конкурсні пропозиції за програмами цьогорічного набору. До кінця тижня факультети та інститути мають надати свої пропозиції, які будуть опрацьовуватися відповідними підрозділами університету спільно з секретаріатом Приймальної комісії, завантажуватися в систему ЄДЕБО для того, щоб університет після їхньої трансформації належним чином отримав державне замовлення (принагідно слід нагадати, що з минулого року по кожній освітній програмі (ОП) в систему завантажується інформація щодо групи забезпечення – кадрового та іншого) (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

5. Триває підготовка до проведення Конференції трудового колективу університету, яку планується провести 20 квітня. На 28 березня заплановано проведення засідання комісії з перевірки виконання Колективного договору (М.О.Безуглий, О.А.Жученко, декани факультетів і директори інститутів).

6. Кадрові питання. 27 березня завершився термін подання документів на черговий конкурс на зайняття посад науково-педагогічних працівників, у тому числі керівників низки підрозділів. Починається наступний етап – робота експертно-кваліфікаційних комісій факультетів, інститутів, а також університету (О.А.Жученко).

7. Акредитаційна кампанія. Минулого тижня було оприлюднено рейтинг «ТОП-200 Україна» щодо аналізу результатів акредитацій по університетах України. За комплексним показником КПІ обійняв першу його сходинку (О.А.Жученко).

8. Акредитація ОП. На минулому тижні  в університеті працювали  2 експертні групи за  спеціальностями «Маркетинг» і «Мікроелектроніка». На поточному тижні працюватимуть ще 2 експертні групи за 5-ма ОП. Триває робота з підготовки до представлення на акредитацію матеріалів наступних ОП – на цьому тижні таких буде 8. За результатами попередніх акредитацій минулого тижня отримано звіти за 7-ма ОП – усі позитивні з рекомендаціями надати повну акредитацію на 5 років. Також на рівні НАЗЯВО відбулося низка засідань за 5-ма ОП – всі висновки позитивні, Колегії НАЗЯВО рекомендовано акредитувати їх на 5 років. Щодо засідання ГЕР з природничих наук, на якому було розглянуто питання акредитації університетської ОП з фізики і доповідач зробив  негативний висновок: КПІ подав свої зауваження і матеріали до ГЕР, вона одноголосно змінила свою оцінку та рекомендувала надати програмі повноцінну акредитації на 5 років  (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).    

9. У межах підготовки до переведення освітнього процесу в очний (змішаний) режим проводиться підготовка нормативних документів, необхідних для забезпечення переходу до навчання в такому режимі. Для обговорення окремих проблем повернення навчальної роботи за деякими дисциплінами до очного формату, 30 березня планується провести засідання Методичної ради (А.А.Мельниченко).

10. Триває робота з підготовки до наступного навчального року, зокрема розробка навчальних планів і робочих навчальних планів.  Підготовка робочих навчальних планів має завершитися до 15 квітня.  Також наближається до завершення кампанія  вибору студентами дисциплін з загальноуніверситетського каталогу. Факультети працюють у цьому плані доволі ефективно. Наприклад на ФЛ визначилися з вибором уже 98% студентів, до цього показника впритул наближається ІПСА та інші факультети-лідери. Трохи відстають лише деякі. Все відбувається в університетській системі «MyKPI». Успішне завершення цієї кампанії дозволить сформувати групи й потоки і внести їх до робочих навчальних планів на наступний семестр (А.А.Мельниченко).

11. Триває підготовка прийому до аспірантури та докторантури, опрацьовуються подані документи (А.А.Мельниченко).

12. Продовжується робота з переведення інформаційних ресурсів КПІ до хмарного середовища. На минулому тижні підписано наказ ректора про порядок переведення у «хмару» інформаційних ресурсів. З огляду на те, що за розміщення ресурсів у такому середовищі університет також має платити, опрацьовується питання щодо створення певної процедури такого переведення з урахуванням її фінансової складової. Також   вирішується питання щодо впровадження та закупівлі ліцензійного програмного забезпечення для підрозділів з визначенням певних правил проведення цієї роботи (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

13. На 28 березня заплановано проведення наради за участю постійної комісії Вченої ради з економіки та фінансів, на якій буде розглянуто важливі питання забезпечення діяльності університету, насамперед з визначення вартості навчання на наступний навчальний рік (А.А.Мельниченко, Л.Г.Субботіна, І.А.Дичко).

14. Протягом тижня представники ДНВР брали участь у частині тренінгового курсу «Менеджмент інтернаціоналізації та українсько-німецьке співробітництво», який  проводився в Університеті ім. Лейбніца,(м. Ганновер, Німеччина). Під час тренінгу представлено проєкт «KPI Іnternational», основний фокус якого – посилення залученості студентів до міжнародної проєктно-грантової діяльності та інтернаціоналізація освітніх програм через запровадження програм подвійних дипломів та спільних сертифікатних програм. За результатами доповіді отримано запрошення виступити спікером від України і представляти академічну мобільність українських ЗВО на щорічній конференції ДААД «International Students» у м. Мангайм (Німеччина), у травні 2023 (О.П.Демиденко).

15. Представники ДНВР здійснили візит до компанії «Volkswagen Foundation». Провели зустріч з випускницею КПІ, представницею компанії «Volkswagen» та організації «Invest in Ukraine» Мариною Гальовською. Обговорено можливість об'єднання зусиль для пошуку інвестицій від німецьких бізнесових компаній для стартапів українських студентів за допомогою платформи «Invest in Ukraine». Пропонується залучення і промоція переможців фестивалів «Sikorsky Challenge» (О.П.Демиденко).

16. У межах програми з академічної мобільності проведено засідання комісії з відбору з-поміж НПП кандидатів до Університету Вальядоліда та Університету Малаги (Іспанія), а також до Політехнічного університету Бухареста (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

17. Продовжуються зйомки факультетів/інститутів першого загальноуніверситетського заходу  «Мрія. 2. Хочу бути». Минулого тижня відзняли свої відеоролики ННІМЗ, ПБФ, ІХФ, ННІПСА, ННММІ, ФТІ (Н.В.Семінська, Н.М.Пожарська, М.М.Перестюк).

18. Завершено підготовку до профорієнтаційного заходу «University for Teachers Seminars» - семінари для вчителів шкіл-партнерів. Він проводиться з 27 березня по 8 квітня 2023 р. на базі ФМФ (Н.В.Семінська, Н.М.Пожарська).

19. Стартував проєкт «HR, я маю проблему». 22 березня оприлюднено відео за темою «Як вдало пройти співбесіду?» (Н.В.Семінська, Н.М.Пожарська).

20. Представники ДНВР взяли участь та представили КПІ на фестивалі 3д друку «RepRapUA», який відбувся 25 березня (Н.В.Семінська, ННІМЗ).

21. Триває робота факультетів/інститутів з підписання Договорів про співпрацю з компаніями та організаціями-партнерами (Н.В.Семінська, Н.М.Пожарська).

22. 22 березня завершилася реєстрація на тестовий тур відкритої університетської олімпіади з програмування KPI-Open. Зареєстровано 95 команд (51 команда з КПІ, 11 команд школярів і 33 з інших ЗВО). Команди зареєстровано на платформі eOlymp. На електронну пошту тренерів і капітанів розіслано логіни та паролі для доступу до платформи (Н.В.Семінська, Н.М.Пожарська).

23. Підготовлено сценарій та відзнято чергову програму «Кампус» – про календарний контроль та про те, як вчитися під час війни (складно/легко, потрібно/ні) зі студентом РТФ 1 курсу (Д.М.Фисун, М.М.Перестюк).

 

24. 23 березня на базі КНУ ім. Тараса Шевченка відбулося засідання Президії Ради проректорів з наукової роботи. Обговорено питання результатів конкурсу НДР; оновлення Порядку і методики наукової атестації ЗВО на НУ; інноваційної діяльності ЗВО; проблем функціонування переміщених ЗВО (В.А.Пасічник).

25. Відбулося засідання Ради з космічної програми, на якому обговорено здавання робіт чергового етапу проєкту «PolyITAN-12U». Підготовлено комплект документів для проведення автономних стикувальних робіт, а також робіт здавання-передавання науково-технічної продукції за відповідним договором. Напрацьовано проєкт спільного рішення щодо узгодження власності апарату між МОН та ДКАУ (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, С.П.Пуха).

26. Обговорено питання інвентаризації всіх матеріальних цінностей та виконання міжнародного проєкту «PolyITAN-3-PUT» з Познанською політехнікою. Від ПУТ отримано інформацію про передачу  радіомодуля не раніше червня 2023 року (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, С.П.Пуха).

27. На засіданні бюджетної комісії погоджено обсяги преміювання за публікації у SCOPUS та WoS (на рівні минулого року); встановлення надбавок у розмірі 20% від посадового окладу для 35-ти молодих вчених – переможців конкурсу; проведення конкурсу на краще видання з використанням важелів як морального, так і матеріального стимулювання (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, Л.Г.Субботіна).

28. До УкрНОІВІ подано 2 заявки на корисну модель (ХТФ, ФБТ), 1 заявку на винахід (НН ІМЗ), 2 заявки на реєстрацію авторського права (1-НН ІАТЕ, 1-ПБФ) (О.Я.Юрчишин).

29. Отримано 1 патент на корисну модель (ФБТ) та 5 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір (3-НН ІМЗ, 1-ФМФ, 1-ХТФ) (О.Я.Юрчишин).

30. Завершено редагування розділу ювілейного видання «КПІ. Друге століття, продовження традицій», який стосується списку лауреатів державних премій і премій Президента України (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

31. Зверстано 1, 2 і 3 розділи ювілейного видання. Погоджено дизайн і верстку 4 і 5 розділів. Погоджувалися коректурні правки до 6-15 розділів ювілейного видання (М.Ю.Ільченко, С.М.Зигуля).  

32. Розпочато підготовку до чергового засідання Вченої ради, провести яке планується  3 квітня цього року. На порядок денний буде винесено річний звіт головного бухгалтера університету Л.Г.Субботіної. Комісія Вченої ради з економіки та фінансів (І.А.Дичка) бере участь у підготовці питання (М.Ю.Ільченко, В.В.Холявко).

33. Представники ДМС взяли участь в організації і проведенні засідання Національного номінаційного комітету України з питання номінування вчених від України на здобуття премії «The Sustainability Award» – премії Нобелівського фонду сталого розвитку (NSTF – Nobel Sustainability Trust Foundation) 2023 року (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).

34. За дорученням першого заступника Міністра освіти і науки Андрія Вітренка робоча група КПІ з питань гендерної рівності взяла участь у презентації Стратегії МОН впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року та операційного плану заходів на 2022-2024 роки з її реалізації (С.І.Сидоренко).

35. У зв'язку з рішенням ЮНЕСКО про продовження до 31 грудня 2024 року терміну дії Угоди між ЮНЕСКО та КПІ ім. Ігоря Сікорського щодо діяльності кафедри ЮНЕСКО КПІ «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика», а також щодо підтвердження мандату ректора М.З. Згуровського як завідувача кафедри, розпочато роботу з підготовки для ЮНЕСКО нових матеріалів паспорта кафедри ЮНЕСКО КПІ і завідувача кафедри (С.І.Сидоренко, С.М.Шукаєв).

36. 24 березня відбулася зустріч завідувача кафедри ЮНЕСКО КПІ М.З.Згуровського з Г.Г.Макаренком, художнім керівником проєкту проведення 8 травня 2023 р. соціально-мистецького заходу «Молодь за мир» та ініціативною групою з його організації  (С.І.Сидоренко, члени ініціативної групи).

37. Минулого тижня подано 2 проєктні заявки на конкурс програми ERASMUS+ (НН ІМЗ, А.А.Мельниченко, КБІС, ФІОТ).

38. Працівники ДМС спільно із Н.В. Семінською, В.А. Кондратюком та Студентським парламентом у межах проєкту з Уппасальським університетом (Швеція) розпочали  підготовку до проведення в КПІ міжнародного заходу «Навчальний табір для міжнародного співробітництва в галузі досліджень та інновацій» («Boot Camp for International Cooperation in Research and Innovation»). Його метою є підготовка студентів до участі в дослідницьких та інноваційних проєктах, спрямованих на повоєнну відбудову України. Цей захід викликав виняткову зацікавленість в інфопросторі: за перші 2 дні надійшло більше 200 заявок від студентів (у т.ч. і від студентів КПІ) (Н.Семінська, В.А.Кондратюк, О.П.Демиденко, А.О.Горяжа).

39. ДМС спільно з Вальдемаром Сівінські підготували і подали проєктну заявку на конкурс програми ERASMUS+ (KA2), спрямовану на впровадження положень Декларації Єврокомісара Марії Габріель «Incubation of Freedom» та 5-сторонньої Угоди КПІ щодо перепідготовки жінок – переселенок з України, які нині перебувають в Польщі (С.І.Сидоренко, С.М.Шукаєв).

40. Розпочато кампанію з набору іноземних громадян на навчання в КПІ. Сформовано відбіркову комісію ЦМО КПІ, до складу якої включено представників усіх факультетів і навчально-наукових інститутів КПІ (С.І.Сидоренко, А.А.Мельниченко, С.С.Маулік).

41. Оприлюднено QS предметний рейтинг за 5-ма галузевими категоріями 54-х спеціальностей (QS World University Rankings by Subject 2023). Проведено аналіз 1594 університетів із 161 країн. КПІ увійшов до 500 кращих університетів за галузевою категорією Engineering & Technology («Інженерія і технології») – місце в інтервалі 451-500 (у 2022 році – 401-450), overall score 61,3 (у 2022 році – 64,2).

За спеціальністю Computer Science & Information Systems («Комп'ютерні науки та інформаційні системи») КПІ посів місце в інтервалі 351-400 (401-450 у 2022 році) – це забезпечило для КПІ перше місце в Україні.  

За спеціальністю Chemical («Хімія») КПІ посів місце в інтервалі 351-400 – перше місце в Україні.

За спеціальністю Electrical & Electronic («Електротехніка та електроніка») – місце КПІ в інтервалі 301-350 (401-450 у 2022 році), – перше місце  в Україні.

За спеціальністю Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering («Механіка, авіація та виробниче проєктування») – місце КПІ в інтервалі 351-400 (501-520 у 2022 році) – перше місце в Україні.

У галузевій категорії Natural Sciences («Природничі науки») за спеціальністю Materials Science («Матеріалознавство») КПІ посів місце в інтервалі 401-420 – перше місце в Україні.

У галузевій категорії Physics & Astronomy («Фізика й астрономія») КПІ посів місце в інтервалі 551-600 – третє місце в Україні.

42. Оприлюднено рейтинг університетів за популярністю в Інтернеті uniRank – World Universities Web Ranking 2023, за яким КПІ посідає перше місце (С.І.Сидоренко).

43. Триває робота з залучення від іноземних партнерів благодійної допомоги на рахунок Фонду підтримки ЗСУ «Київський політехнік».  Угорський художник японського походження Патрік Муракамі перераховує на рахунок Фонду благодійний внесок у сумі 500 000 угорських форинтів – 1371 $ від продажу на аукціоні своєї картини «Reddestred» (С.І.Сидоренко).

44. Цивільний захист. Проводиться підготовка укриттів до відновлення роботи університету у змішаному очно-дистанційному форматі. Ті укриття, що не були атестовано, оскільки вони не були належнім чином підготовлені до атестації та прийняття людей, ремонтуються та доукомплектовуються необхідним знаряддям. На поточному тижні буде проведено закупівлю обладнання, яке має бути в укриттях, зокрема електрогенераторів та іншого. Комісійно обстежено дві захисні споруди цивільного захисту біля корпусу №1, заплановано провести роботи з їхньої гідроізоляції. Активізується робота і на інших непідготовлених до прийняття  студентів і викладачів або не повністю обладнаних укриттях (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).  

45. Пожежна безпека. Розпочато роботи з монтування датчиків пожежної безпеки у приміщеннях, під'єднаних до автоматичної пожежної сигналізації, з виведенням інформації на центральний пульт. Роботу виконують працівників департаменту господарської роботи, її планується завершити до кінця тижня. Крім того,  спільно з інспекторами ДСНС проведено випробування відремонтованих пожежних гідрантів на території університету. На поточному тижні планується укласти річну угоду з ДСНС щодо їхнього обслуговування  (В.А.Кондратюк).

46. Теплопостачання. На поточному тижні планується отримати наряди на відключення від теплопостачання студмістечка. Навчальні корпуси на минулому тижня вже відключено (В.А.Кондратюк).

47.  Благоустрій. На минулому тижні розпочато роботи з виконання планів проведення в університеті двомісячника з благоустрою як на території власне університету, так і на території студмістечка. Продовжено роботи в новому парку вздовж вулиці Борщагівської: підключено електроопори, висаджено 20 переданих благодійною організацією  саджанців, на поточному тижні буде завершено роботи з укладання бруківки, готується висівання трави та інші роботи. Планується закупівля і висадка ще кількох десятків дерев. Також проводиться  ремонт бруківки біля енергокрила корпусу №1  (В.А.Кондратюк).

48. Ремонтні роботи. Тривають ремонтні роботи у Великій фізичній аудиторії: до їхнього  завершення залишилося приблизно 1,5 – 2 тижні. Вже повністю очищено зенітні ліхтарі-вікна цієї аудиторії, на поточному тижні проводитиметься їхнє ущільнення. Розпочато роботи у Великій хімічній аудиторії. Підготовлено установку для ремонтування і очищення фасаду корпусу №1 (В.А.Кондратюк).

49. Проводяться підготовчі роботи з під'єднання системи опалення корпусу №22 до централізованого теплопостачання зі збереженням власної автономної системи (В.А.Кондратюк).

50. 24 березня закінчився турнір з футболу на кубок голови Солом'янської РДА. Турнір проходив на майданчику ЦФВС «Політехнік» (В.А.Кондратюк).

51. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Придбано і передано нашим співробітникам, які нині перебувають на фронті, безпілотник «Maviс». На рахунку залишилося приблизно 70 тисяч гривень, але на поточному тижні очікується виплата зарплатні, рахунок буде поповнено і будуть проводитися  нові закупівлі відповідно до замовлень від наших колег, які захищають Україну (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

52. Питання безпеки. До системи відеоспостереження університету додано ще дві камери. Їхню кількість планується збільшувати і надалі. Внесено певні зміни в маршрути патрулювання по території. Крім того, університет отримав доступ до програми «Безпечна столиця» і даних камер спостереження, які розташовано в Солом'янському районі  (В.А.Кондратюк).  

53. Фінансування на березень університет  отримав у повному обсязі, всі кошти на рахунку. Нараховується заробітна платня. Проведено засідання бюджетної комісії, на якому в числі інших прийнято рішення подовжити на березень виплату надбавок співробітникам у межах фінансування лютого-місяця.  

Спецкошти. Кошти надходять,  Студенти платять за навчання та проживання. Проплати проходять. Кредиторська заборгованість виникає, але впродовж приблизно двох днів погашається.

Триває підготовка до квартального звіту. В її межах проводиться звірка заборгованості студентів по кожному підрозділу. Згідно з нормативними документами, вони можуть оплачувати навчання за графіками, але багато хто не дотримується і графіків. Тому ця заборгованість є в університеті доволі суттєвою.  Тож звірка робитиметься по кожному студентові.

Проводиться підготовка матеріалів до закупівлі програмного продукту для бухгалтерського обліку.

Проводиться підготовка до обговорення пропозиції ДЕФ щодо соціальних відпусток.

На поточному тижні планується провести велику нараду з бухгалтерами підрозділів, на якій буде розглянуто і обговорено результати ревізії та інші питання  (Л.Г.Субботіна).  

54. Гуртожитки студмістечка працюють у штатному режимі. Комунальні послуги надаються  в повному обсязі. Аварій інженерних систем студмістечка минулого тижня не було. 

Служба експлуатації гуртожитків проводить планові ремонтні роботи в 5-и гуртожитках студмістечка на 7-и об'єктах.

Благоустрій студмістечка. Проведено акцію з озеленення, під час якої висаджено 20 саджанців кущів бузку, ялинок і берез. Заплановано провести ще 2 таких акції.

Фахівці з виховної роботи студмістечка займаються індивідуальною роботою зі студентами. Вони, крім того, пройшли курс, присвячений особливостям роботи з переміщеними особами. Його мета – навчити надавати цим людям допомогу в успішній адаптації до нових умов, а також  соціальній інтеграції в новому для них соціумі. Цей курс є особливо важливим для студмістечка КПІ, оскільки в університеті навчається  молодь з усіх куточків України, і після відновлення навчання в очному режимі деяким із цих молодих людей така допомога  буде потрібна (О.А. Іщенко). 

55. Науково-технічна бібліотека працює у штатному режимі: надаються всі необхідні послуги користувачам, бази даних наповнюються, проводяться консультації за усіма напрямами.

Минулого тижня працівники Бібліотеки провели 2 вебінари для дослідників і студентів. Перший – як використовувати системи SciVal і Scopus для підготовки тематичних звітів по дослідженнях, другий – про основи управління даними для лослідників.

Крім того,  проведено лекції з основ інформаційної грамотності для 9  груп першого курсу.

На 4 квітня НТБ спільно з ДНВР і ДООП готує дискусія з академічної доброчесності (О.М.Бруй).

56. Доуніверситетська підготовка. У штатному режимі завершується навчання осіннього набору. Спільно з Приймальною комісією ННЦ ІМЯО розробили весняний суперінтенсив для одинадцятикласників з підготовки до Національного мультипредметного тесту. Його  проходження  дозволить слухачам отримати при вступі до КПІ додаткові бали. Триває набір слухачів на літнє та на осіннє навчання, причому спостерігається  збільшення числа заяв від батьків дітей, які навчаються 5-6-7 класах  (М.М.Перестюк).

57. Об'єднаний Профком КПІ проводить підготовку до Конференції трудового колективу університету. Нині одночасно проходять чотири виборчих процеси: вибори до Вчених рад факультетів і університету, вибори делегатів на Конференції трудових колективів підрозділів і на Конференцію трудового колективу університету. Більшість засідань Вчених рад факультетів і інститутів має відбутися 27 березня.

З юридичними відділами ЦК Профспілки і з Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки опрацьовано питання соціальних відпусток  і напрацьовано певні рекомендації для розгляду (М.О.Безуглий).

58. Студентська рада минулого тижня організувала лекцію про Розстріляне Відродження, яку прочитала викладачка КПІ Ірина Побідаш.

Також розпочато збір для студента ФЕА, який нині перебуває на кордоні з білоруссю. Потрібно зібрати 63 тисячі гривень на тепловізор. Щоб швидше закрити збір, 1 квітня планується провести благодійний квартирник.

Триває робота розмовних клубів з англійської та німецької мов. 

27 березня пройшла чергова зустріч дебатного клубу та проведено тренінг з домедичної допомоги (Є.Малкіна).

59. Профком студентів КПІ підготував власний проєкт для участі в Upgrade Hackathon, присвяченому 125-річчю університету.

Крім того, профком організував для студентів футбольний матч на Малому спортивному ядрі та інше  (І.Степанюк).

📍 Університет готується до переходу на змішане навчання. Укриття кампусу обладнують електрикою, системами пожежної безпеки й усім необхідним; готують списки спеціальностей, які матимуть очні заняття.

📍 Інформаційні ресурси КПІ поступово переходитимуть на хмару. Нині адміністрація розробляє протоколи, за якими платформи будуть переводити на хмарне зберігання даних.

📍 З настанням весни студмістечко оживає. У кампусі планують ряд заходів: студентський квартирник зі збором коштів на ЗСУ, висаджування дерев на території, акція «Молодь за мир» до Дня памʼяті та примирення.

📍 Співробітники КПІ проходять навчання з інтеграції внутрішньо переміщених людей з усієї України у спільноту.

Дата події