Всеукраїнська газета для науковців і освітян «Світ» торік переступила чвертьвіковий рубіж. Її заснували у квітні 1997 року Міністерство освіти і науки та Національна академія наук України.

З квітня 2021 року засновником видання є КПІ, в колективі якого «Світ» розширив свої можливості, набув нового вигляду та змісту і є помітним явищем у науковому й освітянському середовищі.

Головні теми часопису — вища освіта і наука, а головне місце на його сторінках посідають публікації щодо важливих тем і проблем наукового життя, наукових досліджень, перспектив розвитку науки.

Кількість переглядів кожного номера зазвичай перевищує сто тисяч. За статистикою, найактивніша читацька аудиторія видання має вік 35–44 роки, на другому місці — 45–54 роки. А за останній рік на третє місце вийшла категорія читачів віком 25–34 роки. Отже, науковий «Світ» знаходить дорогу до молоді, її розуму, інтересів і уподобань.

Редакційну колегію «Світу» очолює президент НАН України академік А. Г. Загородній, до складу колегії входять М. З. Згуровський, В. Г. Кремень, Я. С. Яцків та інші відомі українські науковці.

⏰ Сьогодні газета виходить на 8 сторінках двічі на місяць, має електронну версію і фейсбук-сторінку.

https://svit.kpi.ua/

https://www.facebook.com/GazetaSvit/

Дата події