У КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся ярмарок вакансій "beAhead. Осінь 2020". Захід це традиційний, проте цього року його організатори – співробітники відділу сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку – Центру розвитку кар'єри департаменту навчально-виховної роботи – вирішили відійти від звичної програми й провели його в абсолютно новій формі. Звісно, це рішення було передусім продиктоване карантинними обмеженнями через пандемію коронавірусу, але не лише ними, а й прагненням зробити цей ярмарок ефективнішим і цікавішим як для роботодавців, так і для студентів-політехніків.

Ярмарок проходив 16-20 листопада в онлайн-режимі. Для його проведення було спеціально розроблено сайт зі зручною навігацією та доволі змістовним контентом. Власне, усі охочі самі в цьому переконаються, якщо зайдуть на сайт https://careerfair.kpi.ua.

Цього року участь у ярмарку взяли 30 компаній. Більше половини з них – надійні партнери університету і вже неодноразово брали участь у таких заходах. До початку ярмарку впродовж тижня організатори активно інформували користувачів про його особливості, учасників, графік проведення певних заходів. Звісно, була розроблена і відповідна навігація.

Отож відвідувачі ярмарку мали змогу долучитися до чотирьох блоків активностей.

Перший – "Онлайн-екскурсії підприємством". Тут усім охочим було надано можливість відвідати всі або лише найцікавіші для них компанії, представлені в блоці віртуальних екскурсій.

Відвідавши другий блок – "Вебінари та тренінги від компаній", можна було дізнатися про практичне застосування своїх знань та вмінь, поспілкуватися з представниками компаній в режимі реального часу та поставити їм запитання. Зокрема, тема вебінару компанії Ernst & Young (EY) була "Кар'єрні можливості у консалтингу для студентів технічних та економічних спеціальностей"; компанія INTERTOP Ukraine запропонувала тему для тренінгу "Передові технології в e-commerce"; у компанії lifecell темою вебінару стали "Принципи веброзробки" і т.д. Загалом участь у цих вебінарах узяли 729 слухачів.

Третій блок – "Експрес-інтерв'ю з HR-менеджером", як зрозуміло з його назви, пропонував інтерв'ю на відкриті вакансії компаній. Такі інтерв'ю після реєстрації проводилися в заздалегідь обумовлений день і час.

І, нарешті, четвертий блок – "Інтерактиви від компаній" – пропонував вікторини та розіграші призів професійного спрямування від підприємств-учасників. Узявши в них участь, можна було перевірити свої знання і, в разі перемоги, отримати пам'ятний подарунок від підприємства, чим і користувалися відвідувачі.

 Фінальною частиною ярмарку вакансій "beAhead. Осінь 2020" стало проведення в онлайн-режимі круглого столу "Працевлаштування молодих спеціалістів: виклики сучасності". Участь у ньому взяли представники 14 компаній, а також проректор з навчально-виховної роботи, начальник управління навчально-організаційної роботи, координатори на факультетах/в інститутах та студенти університету. Згідно з програмою круглого столу учасники обговорили вимоги компаній до потенційних працівників (насамперед, що саме необхідно знати та вміти випускнику КПІ ім. Ігоря Сікорського для швидкої адаптації в компанії та отримання якісних результатів роботи); особливості процесу пошуку роботи випускниками та питання відповідності резюме запитам компаній; важливість стажування тощо. Також порушувалися питання про те, чи може випускник зразу отримувати високу заробітну плату; можливості взаємодії КПІ ім. Ігоря Сікорського з компаніями-партнерами для організації спільних заходів з набуття випускниками відповідних професійних навичок; можливості залучення стейкхолдерів до формування освітніх програм; проблеми підтримки держави в заохоченні навчання та супроводження професійної адаптації випускників у компаніях та інші.

На завершення проректор Наталія Семінська подякувала всім за участь у кар'єрних заходах і продемонструвала подяки першого онлайн-Ярмарку вакансій "beAhead. Осінь 2020", які цього року компанії-учасниці отримають, на жаль, поштою.

2020-kp39-2 2020-kp39-13

[16-20.11.2020] Ярмарок вакансій «beAhead. Осінь 2020» онлайн

З 16 по 20 листопада 2020 року запрошуємо студентів, випускників та працівників університету взяти участь в Ярмарку вакансій «beAhead. Осінь 2020» онлайн. Захід буде проходити онлайн на сайті careerfair.kpi.ua.

 На Ярмарку будуть представлені 31 компанія-партнер, а також ви матимете можливість долучитися до наступних активностей:

  • Блок 1 – Онлайн екскурсії підприємством
    Ви маєте можливість відвідати всі або лише найцікавіші вам компанії, які представлені в блоці віртуальних екскурсій. Натискайте на логотип та пориньте у захопливий світ виробничої діяльності і технологічних процесів, познайомтесь ближче зі сферою діяльності та з підприємством, яке може стати вашим майбутнім, таким омріяним місцем роботи.
  • Блок 2 – Вебінари та тренінги від представників компаній.
    Дізнайтесь про практичне застосування своїх знань та вмінь, поспілкуйтесь із представниками компаній онлайн в режимі реального часу та поставте їм запитання.
  • Блок 3 – Експрес-інтерв'ю на відкриті вакансії компаній:
    Це можливість проходження експрес-інтерв'ю з її HR-менеджером компанії в зазначений день та час.
  • Блок 4 – Вікторини та розіграші від компаній учасників
    Всі полюбляють отримувати подарунки, але ще більше люблять їх вигравати. Обирайте компанію/компанії зі списку. Реєструйтесь. Змагайтесь. Перемагайте та отримуйте пам'ятний подарунок про підприємство та Ярмарок вакансій 2020!

Приєднуйтесь вже сьогодні!

Дата події