У КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася зустріч представників Департаменту кіберполіції Національної поліції України з адміністрацією університету. Ректор КПІ Михайло Згуровський і начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак підписали меморандум про співпрацю та партнерство.

Основні напрями співробітництва – захист інформаційного простору КПІ та нові можливості для студентів ІТ-напряму: програма дуальної освіти, за якою КПІшники зможуть проходити стажування у Департаменті кіберполіції з подальшим працевлаштуванням.

«У даних структурах є дефіцит кваліфікованих кадрів, а на майданчику університету за програмою дуальної освіти ми можемо проводити підготовку таких фахівців. Вони навчатимуться в університеті за цільовою програмою, розробленою спільно з Департаментом кіберполіції. В підсумку університет отримає кваліфікованих фахівців, які надалі зможуть виконувати глобальні завдання нашої держави», – розповідає проректор з адміністративної роботи КПІ Вадим Кондратюк.

«Студенти КПІ проходитимуть у нас стажування, виконуватимуть завдання, поставлені перед Департаментом. Сам студент може обрати для себе напрям, в якому хоче розвиватися. Звісно, є певні вимоги: необхідно пройти певні тести з ІТ і загальні тести для працівників Національної поліції», – коментує Олександр Гринчак.

Нові освітні програми розроблятимуть викладачі університету спільно з фахівцями Департаменту. Також співробітники кіберполіції матимуть змогу підвищити свій професійний рівень на спеціальних курсах КПІ та будуть залучені до викладання у виші.

Дата події