Життя КПІ триває і під час карантину. Однак пандемія змусила запровадити нові правила та внесла свої корективи. На сьогодні головним завданням студентів та працівників університету є захист здоров’я і недопущення поширення COVID19. Для цього адміністрація політеху вживає необхідні заходи. Працівники регулярно обробляють поверхні, з якими контактують люди, зокрема турнікети, лавки, дверні ручки. В гуртожитках робити це допомагають студенти-волонтери, які крім того, ще й організувалися для нічних чергувань.

Загалом, від початку карантину КПІ закупив 3500 масок, 150 літрів антисептиків і 780 пар одноразових рукавиць, захисні костюми та обладнання для дезінфекції. За словами директора департаменту соціального забезпечення КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергія Манзюка, вже скоро університет отримає ще 6500 медичних масок, 165 літрів антисептичних засобів для рук, та більше 1700 нітрилових рукавиць.

Окрім власних сил, допомога надходить і від компаній-благодійників. «Прогрестех-Україна» передала для студентів, що залишилися у гуртожитках, 600 масок та дезінфектори. ОКБ «Шторм» безоплатно надав університету 60 літрів сінітайзеру.

Зараз у гуртожитках перебуває 3027 студентів, із них 481 – іноземних. Центр міжнародної освіти інформує студентів-іноземців про перебіг пандемії в Україні, надає допомогу, консультації та підтримку, в тому числі матеріальну. Центр закупив та роздав іноземним студентам 500 захисних індивідуальних масок.

Спільні злагоджені дії та дотримання суворих заходів безпеки дали свій результат. На сьогодні серед студентів немає хворих на Covid-19.

Дата події