Студенти кафедри фізики металів Роман Легеза і Ігор Бесєдін у складі авторів стартап-проєкту "Fluid Technology…" зайняли перше місце в конкурсі "Zerno challenge 2019" у рамках Національних змагань "Enactus Ukraine сезону 2018–2019".

Національні змагання "Enactus Ukraine сезону2018–2019" проходили за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

У них взяли участь:

  • 250 студентів (команди Enactus, які представлять результати своїх соціально-підприємницьких проєктів, та студенти-активісти, які жадають нових знань і випробують свої сили прямо на хакатоні соціальних проєктів);
  • 80 представників бізнесу (керівники компаній, які є впливовою групою лідерів бізнесу з різних сфер діяльності, представники компаній із PR, CSR, HR напрямів).

Національні змагання "Enactus Ukraine сезону2018–2019" –  це:

  • 40 соціально-підприємницьких проєктів;
  • 20 ЗВО України;
  • 17 Глобальних цілей ООН.

Серед координаторів команди проєкту –  доцент кафедри фізики металів інженерно-фізичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського Л.Д. Демченко.

Проєкт виконано спільно зі співробітниками НАН України (керівник-координатор від НАН України –  к.ф.-м.н. А.М. Титенко).

Проте спочатку в КПІ ім. Ігоря Сікорського було розроблено стартап-проєкт для участі у Всеукраїнському конкурсі стартап-проєктів "Sikorsky Challenge" (осінь 2017 і осінь 2018). Його автори ввійшли до числа переможців і підписали з інвестором –  Фондом науково-технічного розвитку імені академіка В.С. Михалевича –  меморандум про інвестування і підтримку з боку інвестора.

При підготовці стартап-проєкту для конкурсу "Zerno challenge 2019" безпосередньо  в КПІ студентами керувала доц. Л.Д. Демченко.

Інф. ІФФ