21 жовтня 2019 року проректор з міжнародних зв'язків КПІ ім. Ігоря Сікорського професор Сергій Сидоренко та заступник проректора Ксенія Юдкова відвідали Посольство Туреччини та зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Туреччина в Україні Ягмуром Ахметом Гульдере й радником Посольства Туреччини в Україні Умітом Йелдизом.

На початку зустрічі Сергій Сидоренко висловив вдячність Посольству Туреччини в Україні і особисто Ягмуру Ахмету Гульдере за постійну увагу і допомогу в розвитку співпраці з освітньо-науковою сферою Турецької Республіки, яку вони надають університету.

Під час спілкування представники КПІ розповіли про розвиток  співпраці  з партнерами в Республіці Туреччині. Учасники зустрічі домовилися продовжити обговорення перспектив створення Українсько-Турецького центру в КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також питання розширення співпраці за програмами Mevlana, Еrasmus+, співпраці в трикутнику: КПІ ім. Ігоря Сікорського – Середньосхідний технічний університет – Анкарський університет, укладання угод з Білкентським університетом, Університетом Газі, Університетом Акденіз. Крім того, було обговорено можливості розширення співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського з турецькими партнерами в аерокосмічній сфері, що є нині одним з пріоритетів для Туреччини й України.

Керівники міжнародного напряму КПІ ім. Ігоря Сікорського підтвердили запрошення послу Туреччини в Україні відвідати КПІ та ознайомитися з його історією, традиціями відомих у світі науково-педагогічних шкіл і реформами, що  впроваджуються в університеті сьогодні, а також зустрітися зі студентами-політехніками.

Інф. ДМС
На фото: Зліва направо Уміт Йелдиз, Ксенія Юдкова, Сергій Сидоренко, Ягмур Ахмет Гульдере

Дата події