Напередодні Міністерство освіти і науки звернулось до освітян, окресливши особливості прийдешнього навчального року. Конкретні вимоги та обмеження, пов’язані з пандемією, встановлюватиме Кабмін. Однак МОН пропонує загальні рекомендації. Зокрема: для студентів, які зараховані до закладів вищої та фахової передвищої освіти на основі повної загальної освіти, розпочати 2020/2021 навчальний рік у період із 7 по 15 вересня; для студентів, які зараховані до закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти, та студентів старших курсів вишів розпочати навчання не пізніше ніж 1 вересня. Проте, беручи до уваги епідситуацію в регіонах, керівники освітніх закладів можуть самостійно вирішувати, коли розпочинати та за яким графіком здійснювати навчальний процес.

Важливо забезпечити дотримання маскового режиму, температурного скринінгу, соціального дистанціювання, дезінфекції рук і поверхонь. У гуртожитках мають бути готовими ізолятори, в разі виявлення хворих або осіб для тимчасової самоізоляції.

Щодо іноземців – строк приймання громадян інших держав МОН запланувало подовжити до 15 грудня 2020 року (замість 1 листопада).

Дата події