2 червня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський.

У ході візиту новопризначений очільник Посольства України в Японії ознайомився з Науково-технічною бібліотекою ім. Г. І. Денисенка, переглянув фільм «КПІ інноваційний», обговорив з керівництвом університету спільні дії та напрями співпраці. Посол уперше відвідав Українсько-Японський центр і відзначив його вагомий внесок у розвиток українсько-японських відносин.

«Сьогодні мені було надзвичайно приємно ознайомитися з таким аспектом, на якому досі, можливо, я не акцентував уваги – це існування дуже потужного японського центру в КПІ. Він виконує функцію значно більшу, ніж просто університетський центр, а є центром всеукраїнського значення. Це дійсно приємно вражає – те, як він організований, які програми реалізує для наших країн.

Можливості співпраці обмежені тільки нашою фантазією», – наголосив пан Корсунський.

Під час зустрічі представники керівництва КПІ обговорили з Сергієм Корсунським перспективи співпраці з японськими партнерами, зокрема в науково-технічній сфері: ядерній енергетиці, космічних технологіях тощо.

«КПІ готує інженерів у сфері атомних електростанцій, ядерних технологій. Ми хотіли б робити свій внесок у створення більш безпечного ядерного світу – світу, вільного від ядерної зброї. І це може зацікавити наших японських партнерів.

У цій само сфері є ще одна дуже перспективна тема – це моніторинг наслідків та екологічних змін як у Нагасакі, Хіросімі, Фукусімі, так і в районі Чорнобиля. Якщо побудувати співпрацю вчених у цій сфері – сфері великих даних – це серйозна наукова робота, яка може бути новою сторінкою в науково-технічному співробітництві України та Японії.

І, нарешті, третій напрям – це космічна програма КПІ. Вона також може зацікавити наших японських партнерів», – розповідає про плани на майбутнє проректор з міжнародних зв’язків КПІ член-кореспондент НАНУ Сергій Сидоренко.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський пообіцяв усіляко сприяти співпраці з КПІ в усіх можливих напрямах та запевнив, що братиме активну участь у спільних проєктах.

Дата події