Збірна команда КПІ ім. Ігоря Сікорського взяла участь у чемпіонаті України зі скелелазіння серед студентів, який відбувся 11-13 березня в м. Кременчук. Змагання проводилося з трьох дисциплін: "швидкість", "трудність" і "багатоборство". Показати свою майстерність зібралися майже 30 спортсменів з 11 закладів вищої освіти семи регіонів України – Харківщини, Одещини, Вінниччини, Полтавщини, Кіровоградщини, Києва та Київської області.

До складу команди КПІ входили шестеро спортсменів. З об'єктивних причин команда поїхала на чемпіонат у неповному й омолодженому складі, і ці змагання стали для неї справжнім випробуванням. Та молодь успішно відстояла честь університету. Члени команди виявилися молодими лише за віком, а досвіду у спортивних здобутках їм не позичати.

За підсумками змагань серед регіонів збірна Київських політехніків посіла перше місце з усіх дисциплін! А в змаганні серед закладів вищої освіти у команди КПІ другі місця з дисциплін "багатоборство" і "трудність".

В особистому заліку наші спортсмени також мають здобутки: з дисципліни "швидкість" Анастасія Тищенко (ТЕФ) виборола 3-тє місце, а Надія Січкар (ВПІ) – 6-те місце; з дисципліни "трудність" Анастасія Тищенко (ТЕФ) посіла 2-ге місце, Надія Січкар (ВПІ) – 3-тє, а Андрій Асеко-Нкілі (ФТІ) – 4-те місце. Команду КПІ підготували старший викладач ФБМІ Вадим Михайленко і керівник "КПИскалаClimbingTeam" Євген Козак.

Упевнений, що навички скелелазіння, яких набувають студенти, стануть їм у пригоді в подальшій життєвій і професійній діяльності. Ми маємо також приклади залучення наших спортсменів до участі у виконанні рятувальних робіт службами МНС.

Побажаємо нашій збірній нових перемог і здобутків. А всіх охочих запрошуємо на заняття зі скелелазіння. Велика вдячність лідеру нашого клубу, тренеру й ідейному натхненнику всіх починань Євгену Козаку і всім, хто допомагав нашій команді в підготовці до змагань, вболівав за нас. А спортсменам – міцного здоров'я і нових спортивних досягнень.

Вадим Михайленко, ст. викл. кафедри фізичного виховання

Дата події