13-17 квітня 2020 р. на базі Інституту телекомунікаційних систем та НДІ телекомунікацій університету відбулася  ХІV Міжнародна науково-тех­нічна конференція "Перспективи  телекомунікацій 2020". Карантин через  коронавірус вніс свої корективи у формат її проведення – конференція  пройшла онлайн за допомогою сервісу для проведення відеоконференцій та вебінарів ZOOM.

В організації та проведенні конференції взяли участь представники 29 організацій, з них 8 закордонних (T-Systems MSC, Solutions Architect, NVision Czech Republic, BA Dresden University та ін.), 7 факультетів КПІ ім. Ігоря Сікорського та університетів з 6 міст України (Вінниці, Житомира, Києва, Одеси, Полтави, Харкова), а також 6 країн світу (України, Латвії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Чехії, Швейцарії).

На відкритті та на восьми секційних засіданнях було заслухано 118 доповідей із 132 поданих. Загалом у роботі конференції взяли участь 169 осіб – викладачі, науковці, аспіранти та студенти.

Учасники конференції наголошували, що високий рівень науки в ІТС  забезпечують насамперед вчені наукової школи з телекомунікацій академіка НАН України Михайла Ільченка. Ці дослідники очолюють понад 10 наукових груп на трьох кафедрах інституту та в НДІ телекомунікацій, науково-методичне керівництво яким здійснює Відділення інформатики НАН України. Серед досягнень минулого року слід відмітити опублікування за кордоном світовим видавцем Springer Nature Switzerland монографії "Advances in Information and Communication Technologies". Опубліковано статті в журналах ІЕЕЕ, які мають високий імпакт-фактор, що позитивно впливає на світові рейтинги КПІ ім. Ігоря Сікорського. Здобутки науковців у 2019 році відзначено присудженням Державної премії України в галузі науки і техніки (проф. Л.О.Уривський), а також Премією НАН України ім. В.М. Глушкова (акад. М.Ю.Ільченко, проф. С.О.Кравчук, проф. Л.О.Уривський). 

За підсумками роботи восьми секційних засідань конференції було відзначено, що 17 досліджень мають перспективу для продовження в рамках нових наукових тем, а 16 – як стартапи. 34 роботи рекомендовано до друку у фахових виданнях України та за кордоном, зокрема в журналі "Information and Telecommunication Sciences", який напередодні конференції зареєстровано в МОН України як наукове фахове видання категорії "Б".

Серед кращих виступів молодих учених відзначено доповіді доцента Сергія Осипчука та аспіранта Олексія Рибака. До речі, останній за допомогою технології Інтернет речей успішно виконує пілотний проєкт з дистанційного обліку енергоресур­сів у  корпусі №30 нашого університету.

У межах окремого засідання було заслухано 22 доповіді студентів ІІІ-V курсів. Усі доповіді були актуальними та цікавими. Кращими з них  визнано доповіді студентів Катерини Мартинової, Іллі Нідченка та Демида Попенка.

Запрошена гостя конференції – завідувачка відділення технічних наук КПНЗ "Київська Мала академія наук учнівської молоді" Станіслава Ігнатова відвідала секцію, на якій виступав дійсний член цього відділення Гліб Мікляєв. Його доповідь було номіновано на "Кращу доповідь секції". Відгуки про конференцію Станіслави Ігнатової розміщено в новинах Київ­ської МАН (див.: https://kman.org.ua/ua/persha-sproba/) .

Сайт конференції посідає в рейтингу КПІ ім. Ігоря Сікорського лідерські позиції впродовж останніх років (http://webometr.kpi.ua/), а у 2019 році видання "Матеріали міжнародної науково-технічної конференції "Перспективи телекомунікацій" ("Modern challenges in telecommunications")  внесено у світову базу даних періодичних видань під постійними номерами: електронний збірник ISSN online 2664-3057; друкований збір­ник ISSN print 2663-502X (https://portal.issn.org/resource/ISSN/2664-3057).

Фотозвіт конференції розміщено на сайті Інституту телекомуніка­ційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського за посиланням: http://its.kpi.ua/conferences/Lists/PTUA/

 Оргкомітет конференції

[14-16.04.2020] Міжнародна науково-технічна конференція «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ»

Шановні колеги! Запрошуємо Вас до участі в Міжнародній науково-технічній конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», яка відбудеться 14-16 квітня 2020 року. Конференція буде здійснюватися on-line за допомогою сервісу для проведення відеоконференцій та вебінарів ZOOM - http://conferenc.its.kpi.ua/index/schedConfs/current

Оргкомітет
МНТК ПТ та ПРІТС
Tel / Fax: (044)207-24-93
Е-mail: conf@its.kpi.ua
http://www.its.kpi.ua/conferences/
http://conferenc.its.kpi.ua/

Долучення Розмір
Регламент (302.27 КБ) 302.27 КБ
Дата події