14 жовтня держава відзначає День захисника України.

Це свято започатковано з метою вшанування мужності та героїзму, піднесення бойового подвигу захисників незалежності і територіальної цілісності України, збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотизму кожного українця, пов'язуючи традиції минулого та реалії сьогодення.

Ми схиляємо голови перед па­м'яттю героїв, які віддали своє життя у боротьбі за мирне майбутнє України. Вічна пам'ять воїнам, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну.

Вічна слава героям-політехнікам, які своєю жертовністю надали нам змогу навчатись, творити, працювати: Сергію Бондареву, Павлу Мазуренку, Юрію Поправці, Максиму Шаповалу, Ігорю Павлову, Олександру Петрищуку, Володимиру Кочеткову-Сукачу, Ігорю Шевченку, Владиславу Дюсову, Андрію Єременку, Юрію Артюху, Вадиму Жеребилу, Олександру Кондратюку, Михайлу Федоренку.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Низький уклін родинам загиблих Героїв.

На захист Батьківщини у лави Збройних сил України з березня 2014 року було мобілізовано 31 співро­бітника, понад трьох сотень випускників КПІ минулих років пішли добровольцями на фронт. В університеті навчається 35 студентів – учасників АТО.

Університет надає всебічну допомогу Збройним силам України. Викладачі, співробітники, студенти беруть участь у численних програмах з розроблення новітніх зразків оз­броєння та військової техніки, засобів захисту воїнів на полі бою.

День захисника України – це всенародне свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною, викладацькою, науковою діяль­ністю, сумлінною працею і навчанням, волонтерською роботою забезпечують Україні захист – економічний, гуманітарний, інформаційний.

Шановні політехніки!

Нехай патріотизм, сила духу та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень. Миру, добра і процві­тання нашій країні!

Слава нашим захисникам!

Слава Україні!

З повагою і вдячністю, М.З. Згуровський, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події