Участь у відзначенні традиційного свята "День першокурсника" цього року взяла представницька делегація з Польщі. Від її імені першокурсників тепло привітав президент міста Познань Яцек Яськовяк.  Попри надзвичайно щільний графік візиту до Києва, перед початком урочистостей він знайшов кілька хвилин, щоб відповісти на запитання "Київського політехніка".

– Пане президенте, одним із пунктів програми вашого візиту до Києва став Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". З чим це пов'язано?

– Останніми роками співпраця університетів Польщі та України розвивається надзвичайно активно. От і вчора ректори Київської політехніки та Політехніки Познаньської підписали порозуміння про подвійний диплом.

Я переконаний, що ця цінна ініціатива може привести до поглиблення контактів між Познанем і Києвом у багатьох галузях, корисних для обох міст. Сподіваюся також, що таких контактів, особливо між представниками наукових кіл Києва і Познані, буде все більше, і вони принесуть багато цікавих міжнародних наукових проектів та можливості співпраці і персонального розвитку для студентів і наукових працівників з обох міст. Тож я не міг не відвідати вашого університету, тим більше, що сьогодні у вас відбувається посвята у студенти першокурсників і я хочу особисто привітати їх з цією подією.

–  Тобто наші зв'язки в усіх сферах міцнішають.

– Саме так. Завдяки запуску прямого авіасполучення між нашими містами, Познань і Київ тепер – на відстані "витягнутої руки". Адже це лише півтори години польоту. При цьому буде декілька рейсів на тиждень, а отже, маю приємність запросити вас відвідати Познань, ознайомитися з його історично-культурною спадщиною, взяти участь у науково-освітніх подіях та скористатися туристичною, відпочинковою, спортивною і культурною пропозицією столиці Великопольщі. Я переконаний, що під час довших або коротших візитів в Познані кожен відчує традиційну познаньську гостинність і відкритість. Щиро і від усього серця запрошуємо!

– Ну і, зважаючи на те, що наше свято ось-ось розпочнеться,  останнє запитання. Щоб ви хотіли побажати нашим першокурсникам і, взагалі, київським політехнікам?

–  Усім плідного нового навчального року! Хочу привітати всіх студентів і побажати їм прекрасного нового навчального року, задоволення від обраного фаху і розвитку своїх захоплень, витривалості у набутті знань і досвіду, а також успіхів і всіх благ!

Спілкувався Дмитро Стефанович

Дата події