Шановні київські політехніки! Сьогодні ми відзначаємо День захисників та захисниць України — день шани та звеличення людей, які відстоювали й відстоюють наше право на незалежність і волю, день вшанування козацької доблесті.

Саме завдяки героїзму та самовідданості кожного захисника і захисниці ми зберігаємо державу й можливість розбудовувати своє майбутнє. Гібридний характер нинішніх загроз змушує наших захисників боронити Батьківщину як безпосередньо на полі бою, так і в кіберпросторі.

Політехніки завжди не вагаючись стають на захист своєї Батьківщини. Нині у лавах Збройних Сил України, добровільних формуваннях, волонтерській спільноті понад трьохсот працівників, викладачів і студентів університету й тисячі випускників минулих років.

Попри високу ціну — власні життя, українці непохитно обирають свободу і незалежність своєї країни та своїх нащадків. Сто один політехнік віддав своє життя за свободу і незалежність України в російсько-українській війні 2014–2024 років. П’ять київських політехніків удостоєні високого звання — Герой України посмертно. Вічна слава героям-політехнікам!

Київські політехніки надають всебічну допомогу Збройним Силам України.

Віримо в нашу Перемогу!

Низький уклін та глибока шана захисникам України усіх часів!
Слава Україні!

З повагою і вдячністю
Анатолій Мельниченко, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події