17 липня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Японської організації зовнішньої торгівлі JETRO на чолі з її керівниками – виконавчим віцепрезидентом JETRO Казуя Накаджо та директором JETRO Ukraine Тетсуо Шібата.

З гостями зустрілися Сергій Сидоренко, керівниця Всеукраїнської інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine" Інна Малюкова, директорка Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Катерина Луговська, заступник директора Інноваційного холдингу "Sikorsky Challenge" Сергій Сергієнко.

Представникам JETRO було продемонстровано презентації від КПІ "Japan is getting closer", а також Всеукраїнської інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine" та низки стартап-проєктів.

Ініціатором візиту виступила JETRO. Про його мету і подробиці розповів кореспондентові "КП" Сергій Сидоренко: "Насамперед, гості хотіли почути від КПІ про стартапи, народжені в університеті, та про те, як КПІ надає їм сприяння. На підставі нами сказаного гості висловили наміри представити стартапи України в Японії, які поки що не дуже відомі в їхній країні та у світі. Також висловили бажання сприяти розвиткові співробітництва в сфері бізнесу, економічної співпраці з Україною саме через підтримку, в т.ч. фінансову і на рівні системних консультацій, представлення українських стартапів в Японії, США та інших країнах. Представники JETRO активно обговорювали можливості подальшої співпраці з КПІ, маючи на увазі, що їй сприятиме відкриття найближчим часом офісу JETRO в Києві. За всіма питаннями, піднятими гостями, делегація отримала вичерпні відповіді. Зазначу, що достатньо сильне враження справила на гостей заснована КПІ Інноваційна система "Sikorsky Challenge Ukraine", яка діє в Україні і розвивається вже як міжнародна. Вразили японських гостей і конкретні приклади наших стартапів, що перемогли на конкурсах інноваційних проєктів фестивалю "Sikorsky Challenge 2023".

Насамкінець учасники зустрічі домовилися визначити напрями, що становлять спільний інтерес, і підготувати меморандум про співпрацю.

Довідково: JETRO – потужна організація, створена для сприяння розвитку торговельно-економічного співробітництва Японії з іншими країнами світу. Має 48 регіональних офісів в Японії та 76 офісів у 55 країнах.

Володимир Школьний

Дата події