Весняний семестр розпочався в штатному режимі. Розклади навчань завчасно складено.

Заборгованості сесії осіннього семестру ліквідовано. Сесія пройшла у плановому порядку. На жаль, частину студентів відраховано.

«Попри складну ситуацію, ми не маємо забувати про якість освіти», — проректор з науково-педагогічної роботи КПІ Олексій Жученко.

«Загалом успішно склали сесію 89 відсотків усіх студентів — або ж основну сесію, або ж героїчно поборовшись під час ліквідації заборгованостей. Близько 30 студентів поновлені після відрахування, десь стільки ж — вийшли з академічних відпусток. Результат трохи гірший за попередній рік, адже дистанційний режим додає напруги. Студентам бракує самоорганізації: багато хто не розуміє, що усе потрібно робити вчасно, не вміє розрахувати час — і це глобальна проблема. Ми часто пояснюємо, що, якщо у студента виникла проблема під час першого календарного контролю, її потрібно розв’язувати в жовтні й листопаді, а не наприкінці січня. Певна кількість людей усвідомлює, що вони не на своєму місці, — і йде з власного бажання. Але ми впорались», — керівниця відділу навчально-виховної роботи КПІ Тетяна Хижняк.

Щодо студентів, які залишилися за кордоном — частина з них скористалася правом на академічну відпустку. Ті ж, хто за певними освітніми компонентами навчалися в дистанційному режимі, мали змогу повноцінно скласти сесію.

Зі змін, що чекають на студентів цього семестру: збільшення кількості очних занять майже удвічі — близько 660 проти 350 минулого семестру. Це стає можливим завдяки розбудові мережі укриттів, а отже, зростанню місць у кампусі.

«Новий семестр буде вирізнятися збільшенням кількості очних видів занять, збільшенням кількості студентів у кампусі в межах того, що нам дозволяє розвиток укриттів, які сертифікує ДСНС. З розвитком мережі укриттів зростає кількість студентів у кампусі й кількість освітніх компонент, що виносяться на очну форму навчання», — проректор з науково-педагогічної роботи КПІ Олексій Жученко.

Переддипломна практика на підприємствах і в установах для студентів 4-го курсу також відбудеться в очному режимі. Загальна кількість студентів, які вийдуть на очне навчання, має сягнути близько 10 тисяч.

Дата події