Як правильно діяти у разі евакуації під час повітряної тривоги. У КПІ пройшло чергове об’єктове тренування з цивільного захисту. Цього разу відпрацьовували дії за сигналом «Повітряна тривога». Юрій Нестеренко, керівник штабу цивільного захисту, пояснював політехнікам, як вчасно покинути навчальні аудиторії та робочі кабінети й швидко дістатися найближчого укриття.

Нині на території кампусу функціонують найпростіші укриття для 8,5 тисяч людей. Приміщення оснащені потужними генераторами, інтернет-зв’язком, біотуалетами, аптечками, питною водою, масками з вологими фільтрами на випадок застосування хімічної чи ядерної зброї.

«Сьогодні неможливо навчити висококваліфікованого інженера дистанційно, тільки за монітором комп’ютера. Тож постійно працюємо над збільшенням кількості місць в укриттях університету. У новому плані на 2023/24 рік ми розробили механізм перетворення більшості підвальних приміщень КПІ на нові найпростіші укриття, що дасть можливість збільшити кількість студентів на навчанні», — зазначив проректор з адміністративної роботи КПІ Вадим Кондратюк.

Дата події