КПІ ім. Ігоря Сікорського готується до відзначення свого 125-річного ювілею. "Київський політехнік" уже публікував перелік перед’ювілейних заходів і персональний склад Комітету з підготовки до ювілею, ухвалений 3 грудня минулого року на засіданні Вченої ради. А невдовзі, 17 грудня, було прийнято Постанову Верховної Ради України №1892, згідно з якою ювілей КПІ включено до переліку пам'ятних дат, які відзначатимуться на державному рівні.

Нещодавно відбулося перше засідання Комітету під головуванням ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського академіка НАН України Михайла Згуровського, на якому розглянуто пропозиції та доповнення до вже ухвалених заходів та їх конкретизація. Заступник голови Комітету, голова Вченої ради університету Михайло Ільченко прокоментував кореспонденту "Київського політехніка" підсумки засідання:

– У згаданій постанові Верховної Ради Кабінету Міністрів України, Міністерству освіти і науки, Національному банку та іншим органам влади рекомендовано надавати підтримку КПІ у відзначенні 125-річчя. Це дуже важливий момент у нашій роботі. А на сьогоднішньому зібранні під час розгляду доповнень і пропозицій, які з'явилися після затвердження заходів, присвячених ювілею, зокрема підтримано проведення мистецьких проєктів, які планується здійснювати в навчально-виховному напрямі. Також у розрізі рішень, прийнятих згаданою постановою ВР, розглянули пропозиції стосовно замовлення "Укрпошті" ювілейних поштових конвертів і поштових марок. Віцепрезидент Асоціації випускників КПІ Сергій Манзюк розповів про її участь у заходах з підготовки до ювілею, відбулося обговорення пропозицій Асоціації. Напрацювання цього засідання будуть винесені на лютневе засідання Вченої ради. І будемо продовжувати готуватись до 125-річчя університету, яке ми відзначатимемо у 2023 році.

Про хід підготовки до ювілею КПІ ми інформуватимо читачів і надалі.

Дата події